Am primit un mesaj de la banca prin care sunt anuntat ca s-au pus 2 popriri pe contul meu de catre un executor. Una de 4000 de lei si una de 700 lei. Intreb si eu, nu era normal sa incerce mai intai sa ma contacteze sau sa-mi trimita o instiintare ceva? Daca banca nu m-ar fi anuntat eu nu asi fi stiut nimic iar daca vreau sa contest executarea putea foarte bine sa treaca termenul legal in care puteam sa fac acest demers. In plus, nu stiu ce reprezinta aceste propriri, cum s-a ajuns la aceste sume si pentru ce au fost facute. Am incercat sa contactez telefonic biroul executorului dar inca nu am reusit, suna permanent ocupat la numarul pe care l-am gasit pe net, poate ca nici macar numarul nu este bun. Apoi ce pasi trebuie sa fac sa contest aceste executari, nu stiu de unde provin aceste sume, eu nu am mai avut nici o relatie cu banci sau alte institutii financiare de mai bine de 5 - 6 ani.
poprirea se face fara somatie, de aceea nu ati primit nimic inca.
In cazul in care executarea silita se face prin poprire, executorul judecatoresc trimite mai intai adrese de infiintare a popririi catre banci, apoi trimite si debitorului instiintarea ca asupra veniturilor sale a fost instituita masura popririi. In momentul in care trimite instiintarea de infiintare a popririi, executorul va trimite si o copie a incheierii de incuviintare a executarii silite, precum si o copie a titlului executoriu.
Deci atunci cand veti primi instiintarea de la executorul judecatoresc veti sti si cine si de ce va executa.
Termenul de contestatie la executare este de 15 zile de la momentul in care primiti instiintarea de la executorul judecatoresc, cu toate documentele mentionate mai sus.
Poprire pensie
Rokvit
Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)