avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari

Buna ziua,

Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in vederea transferului de locuinta, ce pot face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:26, 20 Noiembrie 2016
@adam grecu ,nu credeti ca in acest caz presedintele forteaza sa se recunoasca acesta restanta ja intretinere , ce nu a putut dovedi in instanta incearca printr-un santaj ieftin sa obtina prin acest refuz de a elibera o adeverinta @ashamar a scris ca tatal sau este in litigiu de 10 ani, a fost actionat in instanta dar fara sa se demonstreze ca are aceasta restanta
asociatia putea timp de 5 ani sa-l actioneze in instanta ? de ce nu au facut-o? puteau sa solicite privilegiul imobiliar , 7500 de euro este o suma , nu au facut-o ? de ce? ori din lipsa de interes sau ptr ca aceste debite nu sunt calculate corect in ambele cazuri sunt motive de a cere prescrierea debitelor mai vechi de trei ani
@adriantot presedintele nu este obligat sa elibereze adeverinta , de fapt in cazul de fata nici nu este nevoie de adeverinta , este suficient sa se introduca in c/v o clauza prin care se preia datoriile de catre cumparator ( copia de pe ultima lista de intretinere este suficienta ) dar cosecintele sunt ca se recunosc de catre vanzator/cumparator aceste debite restante
@timpuriu,

Numai presedinte de as. prop. sa nu fii !!

Am observat ce a scris autorul acestui toppic in legatura cu actiunile in instanta purtate de parintele sau - insa dvs. ati inteles ceva? Ce spune instanta? Nici eu nu am inteles, ca lucrurile ar fi fost clare mai de multisor.
Ei, asta este, credeti ca numai presedintii de as. prop. apeleaza la aceste metode? Sa fii dumneata sanatos si numai intr-o asemena situatie sa nu te afli... insa, repet, lasati-o mai moale cu trimiteri in instanta, ca iata, oamenii vor acum sa rezolve problema, ei sunt in litigiu de nush cati ani si dumneata ii sfatuiesti sa mearga din nou in instanta, care, instanta divina sau care? Haideti sa fim seriosi. Omu' si-a pus ambitia cum nu trebuie, pe la as. prop. or mai fi niste neica nimeni si atunci, iaca 10 ani de instante!
sa fim noi sanatosi, ca belelele cug garla!
Inteleg ca restanta a fost disputata in instanta de-a lungul timpului si ca ea nu a fost platita de tatal utilizatorului nostru.
Pai si atunci cum sa-i semneze presedintele asociatiei o adeverinta care sa contina fie si aceasta restanta ca ar fi preluata de acelasi om care nu a platit-o nici pana acum?

Adica proprietarul pretinde intelegere intr-o problema in care el insusi nu a avut intelegere.
Cine dintre cei care au raspuns aici ar fi semnat adeverinta, stiind ca acea suma nu se va plati in vecii vecilor, amin, daca ea nu s-a platit pana acum, ba a mai fost si contestata!?

@timpuriu
Nu este chiar asa. Asupra restantei trebuie acordul asociatiei, deci trebuie adeverinta din care sa reiasa ca asociatia isi da acordul ca aceasta restanta sa fie preluata de noul proprietar. Sau nu elibereaza adeverinta, deci tranzactia nu se poate face, daca presedintele are suspiciunea, cel putin, ca restanta se va rostogoli inca multi ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
elga50, moderator
Daca se refuza eliberarea unei adeverinte aveti la dispozitie judecata.

Trebuie insa depusa o cerere scrisa si sa aveti dovada de primire a cereri ca sa puteti dovedi la instanta ca ati solicitat si s-a refuzat sau nu s-a raspuns.

Nu trebuie sa existe o procedura precum in contenciosul administrativ in aceste cazuri.

Daca este vorba de un refuz abuziv se vor plati si cheltuielile facute cu avocatul de catre asociatie.
Sfatul meu este sa le ziceti ca apelati la avocat.

Riscul este insa sa nu va creada pentru ca in ziua de azi toti spun ca apeleaza la avocat si nu apeleaza...si sa isi mentina atitudinea abuziva...
Ar mai fi si alte versiuni dar nu le expun...
Chiar că nu se mai înţelege om cu om. Userul ne derutează .Daca există o hotărâre definitiva în litigiul cu asociaţia, cum poate spune că asociaţia nu a făcut dovada acuzei ? Instanţa a hotărăt că locatarul este bun de plată, 7500 euro. De ce nu a contestat atunci hotărârea ? Punct şi fără comentarii. Preşedintele este obligat prin lege să-i elibereze adeverinţa asupra situaţiei financiare a locatarului. O va elibera, cu menţiunea că locatarul are un debit de 7500 euro la asociaţie. Mai departe este treba vânzător/cumpărător cum se vor înţelege.

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru vanzarea apartamentului tanis tanis Doresc sa vand apartamentul pe care il detin, iar pentru aceasta am nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa situatia la ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit in favoarea unei banci rodidoina rodidoina In blocul pe care il administrez exista un apartament care a fost executat silit de catre o banca si vandut la licitatie. Pe perioada care a trecut de la ... (vezi toată discuția)