avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Automobil pe numele ambilor soti dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Automobil pe numele ambilor soti dupa divort

Buna seara. Mama prietenei mele a divortat in 2009. Impreuna cu fostul ei sot au avut o masina impreuna. Masina a fost trecuta pe numele acestuia si in prezent automobilul este sub tutela lui. Dupa divort, nu s-a facut partaj neavand alte bunuri. Doamna de fiecare data cand s-a dus la Finante i s-a spus ca figureaza amandoi pe autovehicul. Intrebarea mea este urmatoarea: cum se poate face ca doamna sa nu mai figureze pe nicaieri ca "co-proprietar" pe autovehicul?
Precizez ca doamna nu mai are nici o legatura cu fostul ei sot; de asemenea acesta si-a mutat si resedinta in alt judet. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:04, 18 Noiembrie 2016
Buna seara,

Din pacate, doar pe calea unui partaj se poate rezolva problema. In cel mai bun caz, poate incerca un partaj la notar (daca reuseste sa il convinga pe fostul sot). Daca nu, trebuie formulata actiune de partaj prin care sa se solicite acordarea in natura a autoturismului catre fostul sot cu obligarea acestuia la plata unei sulte in valoare de 1/2 din autoturism. Se poate cere si obligarea acestuia la plata impozitului achitat pana in prezent in numele fostului sot (daca este cazul).
Multumesc pentru raspuns! Seara placuta!
Merge si o vanzare intre fosti soti sau partajarea bunului mobil prin act privat, fara lichidare regim matrimonial. Care, oricum, e inutila, dupa mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj madalina444 madalina444 Buna seara, în cazul unui divorț, având în vedere ca bunurile făcute în prealabil sunt în străinătate, ași dori sa știu cum se împart , ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort elena_mariana83 elena_mariana83 Buna ziua.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii care au ramas la el dupa ce mama lor i-a abandonat. Ei sunt divortati de 5-6 ani , nu au facut partaj ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina EnacheIonela EnacheIonela Acum am aflat ca sotul cu care sunt in divort a vandut masina. Ce pot sa fac? Am vb cu el si a zis ca-mi da partea la partaj.... (vezi toată discuția)