avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... POPRIRE ANAF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

POPRIRE ANAF

Buna ziua, sunt administratorul unei microintreprinderi de 22 ani, fara datorii si fara probleme cu institutiile statului. Ieri 17.11.2016. am primit de la ANAF o "Adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de catre terti". Este vorba despre datoriile unui fost angajat pe care il angajasem pe o perioada determinata de 4 luni, perioada care a expirat la data de 31.10.2016. data la care am desfacut si CIM-ul in modul prevazut de lege (cu inregistrare in ziua respectiva la REVISAL). In adresa ANAF sunt mentionate datoriile ca fiind amenzi din 2007 si 2013, de care eu nu am avut cunostinte la angajarea omului. Tot in adresa ANAF se mentioneaza ca "impotriva prezentului inscris" pot introduce contestatie "la instanta judecatoreasca competenta in termen de 15 zile".
Va rog frumos sa ma indrumati, cum pot rezolva amiabil aceasta stare de fapt cu fiscul, daca nu mai am de la cine sa recuperez sumele pretinse, dar nici sa-mi pierd timpul si sa-mi macin nervii prin tribunale.
Va multumesc anticipat pentru timpul pe care mi-l acordati.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:10, 18 Noiembrie 2016

Nu aveți ce să rezolvați amiabil. Nu sunteți dumneavoastră executat silit, ci fostul angajat.

Veți răspnde executorului bugetar precizând că debitorul nu mai este angajatul dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de proprie asupra sumelor datorate debitorului de catre terți. IulianDP IulianDP Bună ziua. În urma unui contract de închiriere cu o alta societate am primit o scrisoare de la Anaf în care sunt înștiințat de datoriile firmei ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu primit de la anaf amaliaionut amaliaionut Va rog sa ma safatuiti in urmatoare situatie : Ca PJ am avut angajat un domn timp de 3 luni , persoana respectiva activand si ca PFA . Angajarea a avut loc ... (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)