avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociati doar pentru punct de lucru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociati doar pentru punct de lucru

Sunt asociat unic intr-o firma si vreau sa deschid , impreuna cu alte doua persoane un punct de lucru cu alta activitate decat activitatea principala a firmei mele. Intrebarea mea este daca pot sa ii iau asociati pe ceilalti doi doar pentru activitatea noua? Si in conditii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 16:07, 31 August 2009
Nu se poate. Cand veti face cesiunea de parti sociale catre noii asociati acestia vor avea aceleasi drepturi si obligatii ca dvs. in functie de nr. de parti sociale detinute. Nu are importanta daca societatea are unul sau mai multe puncte de lucru, toti veti avea un cuvant de spus in acea firma.
Insa, dvs. ii puteti angaja sau puteti gasi o alta forma de asociere.
Atat pentru infiintarea unui punct de lucru cat si pentru exdtinderea obiectului de activitate, e necesar sa intopcmiti un act aditional la actul constitutiv si sa il depuneti la registrul comertului, alaturi de dovada detinerii spatiului si plata taxelor legale.
Sau puteti sa infiiintati o noua societate comerciala impreuna cu cele 2 persoane.
Cris2005 a scris:

Sunt asociat unic intr-o firma si vreau sa deschid , impreuna cu alte doua persoane un punct de lucru cu alta activitate decat activitatea principala a firmei mele. Intrebarea mea este daca pot sa ii iau asociati pe ceilalti doi doar pentru activitatea noua? Si in conditii? Va multumesc.


Raspunsul la problema dvs este asociatia in participatiune. Se realizeaza printr-un contract de asociere in participatiune dintre o persoana juridica si doua persone fizice, contractul se inregistreaza la AF. Toate actele de infiintare punct de lucru, autorizatiile si declaratiile de punct de lucru cad in sarcina societatii comerciale si de asemenea constituirea, retinerea si viramentul impozitelor datorate de catre persoanele fizice.
Din punct de vedere contabil si fiscal acesta asociere in participatiune este o mare bataie de cap pentru S.C. implicat, de aceea va recomand sa alegeti o formura mai buna aceea de constituire a unei societati comerciale cu trei parteneri.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)
Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)
Asociere 2 persoane juridice DyannaRo DyannaRo Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor: vreau sa creez o noua pers juridica impreuna cu o alta firma (eu am SRL, si partenerii la fel), si as vrea ... (vezi toată discuția)