avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul unuia dintre soti

Buna ziua. Sunt casatorita de 10 ani,dar noi locuim impreuna de 15 ani, in urma mariajului au rezultat 2 copiii cu varste de 8 si 4 ani. Cu putin timp in urma sotul mi-a deschis proces de divort pe motive ca noi nu ne mai intelegem. Eu nu vreau sa divortez deoarece avem 2 copiii si sustin ideea ca acesti copiii trebuiesc crescuti impreuna intre noi nu au existat certuri atat de mari dar sotul meu fiind foarte usor influentabil. Specific ca sotul a parasit domiciliul cu 5 luni inainte , in aceasta perioada vizitandu-si copiii foarte rar, evitand un dialog intre noi.Specific ca acum sta la socrii impreuna cu cumnatul si cumnata (ap3camere 60 mp) acestia ne fiind de acord la inceput cu acest mariaj . Pe toata perioada mariajului acestia ne implicandu-se in casnicia noastra cu absolut nimic....nici macar relatii de nepoti -bunici.... sotul vizitandui foarte rar chiar deloc timp de 2ani.In decursul mariajului nostru am locuit la parintii mei ajutandu-ne material , educatie (facultatate, crestere copiii , etc) Acest aspect fiind demonstart prin cartile noastre de identitate. Acum sotul cere desfacerea castoriei precum ca nu mai exista intelegere dar eu ma opun acestui aspect deoarece cred ca este doar un pas facut de moment la influentele celor din jur. El cere executarea drepturilor parintesti la comun ...dar ma indoiesc ca el ar avea spatiu suficient pentru cei doi copiii. Precizez ca avem un apartament comun si ar putea sa vina sa locuiasca cu copiii aici.Sotul si-a imputernicit avocata sa il reprezinte deoarece vrea sa plece la munca in strainatate , iar ca martor este unul din socrii , precizez ca am o inregistrare audio precum ca ei nu s-au implicat , ca nu stiu problemele dintre noi ....
1. As dori sa stiu daca este posibil ca eu sa refuz exercitarea autoritatii parintesti la socrii, acceptand acest lucru dar in ap nostru?
2. Sa contest marturia socrilor deoarece este o marturie mincinoasa
3. Cat pot amana pronuntarea divortului?
Cel mai recent răspuns: cathyis , utilizator 08:40, 21 Noiembrie 2016
Custodia comuna nu inseamna ca minorii vor locui o perioada la el o periooada la d-voastra, inseamna ca vor locui la d-voastra dar veti avea in comun dreptul de a decide la ce scoala merg, ce cursuri fac etc.

D-voastra trebuie sa cereti in intampinare doar asta, sa fie stabilit domiciliul la d-voastra si el sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere, daca pleaca in strainatate atunci din salariul minim de acolo.

Are dreptul sa faca procura de reprezentare pentru avocat, si daca locuiesti in tara poti mandata un avocat sa se ocupe de tot iar tu sa nu mergi la procese. Asta poate fi doar in avantajul d-voastra, aparent va da impresia ca nu este foarte interesat de proces (vorbesc de impresia subiectiva lasata judecatorului).

Puteti sa spuneti ca nu sunteti de acord cu divortul dar pana la urma oricum instanta va va divorta, nimeni nu poate ramane casatorit fara voia lui.
Va multumesc pentru raspunsuri ! In mare parte m-am lamurit ... dar cu siguranta voi cauta un avocat bun in Galati pentru a ma reprezenta ....nu as dori sa ma apar singura si din acest motiv voi cauta un av sa ma reprezinte . Va multumesc din sulfet si in speranta la mai bine !
Are dreptul sa faca procura de reprezentare pentru avocat, si daca locuiesti in tara poti mandata un avocat sa se ocupe de tot iar tu sa nu mergi la procese.


Eronat, la divort, partile se vor infatisa in persoana, pot fi reprezentate numai in cazuri speciale, partea reprezentata locuieste in strainatate, munceste in strainatate, caz de boala, internati.. etc.


921: Prezenta personala a partilor
(1) In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie judecatoreasca, are resedinta in strainatate sau se afla intr-o alta asemenea situatie, care il impiedica sa se prezinte personal; in astfel de cazuri, cel in cauza se va putea infatisa prin avocat, mandatar sau, dupa caz, prin tutore ori curator.

Asa ca veti fi asistata de avocat nicidecum reprezentata.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Imi cer scuze m-am exprimat gresit . Cu siguranta ma voi prezenta la orice sedinta de judecata . Atat timp cat nu exista o alta problema care sa fie mai prioritar decat acest proces de divort ma voi prezenta cu siguranta la orice infatisare care o voi avea ....Da intradevar sotu va fi plecat la munca ...nu contest acest lucru si nici cred ca va avea posibilitatea de a veni .Eu una incerc sa imi salvez casnicia tocmai din acest motiv am ales sa ma documentez ...cate sanse am sa pot lungi procesul pentru a avea si sotul timp sa se gandeasca in toata aceasta perioada!
In instante faptul ca nu doriti sa divortati este irelevant. Puteti amana un termen, doua, dar rezultatul este acelasi. veti divorta. Cereti stabilirea domiciliului minorilor la dv. Autoritatea parinteasca comuna presupune ca toate hotararile ce privesc copiii sa fie luate impreuna. Tatal va trebui sa plateasca pensie de intretinere si va avea drept de vizita si de a lua minorii in vacanta, fara ca dv. sa fiti prezenta. Faptul ca rudele s.-au "amestecat in casnicia dv. nu este argument juridic. Puteti cere consiliere si tot ce doriti dar ar trebui ca si sotul sa doreasca si sa se prezinte. Nimeni nu-l poate obliga la aceasta. Faptul ca ati inregistrat o convorbire a sotului dv cu rudele sale nu este un punct in favoarea dv. Numai in anumite cazuri de violenta conjugala, maltratament in familie sunt admise ca probe inregistrarile audio video in procesul civil, in rest ele trebuie dispuse de procuror si numai daca vizeaza anumite aspecte ale proceselor penale..Deci sfatul este sa va ganditi la mult la ceea ce puteti avea si obtine si nu la teoria "n-am barbat de lasat".

Alte discuții în legătură

Custodie copii dupa divort eionela eionela Buna ziua Am 2 copii minori si doresc sa divortez. As dori ca acestia sa ramana la mine. Ce posibilitate legala am sa obtin acest lucru, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Urgent- divort; partaj Elena987 Elena987 Maine am prima infatisare la procesul de divort inaintat de mine pentru vina exclusiva a paratului. Sotul m-a anuntat ca nu se va prezenta la proces. Nu a ... (vezi toată discuția)
Informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc ... (vezi toată discuția)