Am marea rugaminte la dvs sa-mi spuneti daca as putea obtine acordul vecinului de curte - (cu casa construita lipit spate in spate cu casa de pe terenul pe care eu urmeaza sa il cumpar) - INAINTE de a cumpara un teren?
Astfel incat sa nu ajungem in situatia ca am cumparat un teren si nu il pot folosi, neprimind acordul vecinului pentru a putea demola / construi / extinde / consolida / mansarda.
Ar fi oare suficient sa merg la notar (sau avocat ???) impreuna cu viitorul vecin, iar notarul sa poata intocmi un act care sa cuprinda acordul vecinului catre mine, nominal (sau nu), ca potential client, incluzand atat demolarea cat si construirea sau extinderea sau ...
Multumesc.
Din pacate nu se poate inainte de a deveni proprietar.Acorul va fi notarial si se da doar in favoarea proprietarului terenului. Rugati actualul proprietar sa obtina un certificat de urbanism (in numele sau) sa vedeti ce puteti construi si vorbiti cu vecinul de principiu daca va da acordul. Daca totul e legal si vecinul nu-si da acordul, acesta se poate obtine si prin instanta.