avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Cum pot trece copilul sotiei pe numele meu.Ian nefind casatorita in regula cu tatal copilului si nici alocatia
Nu ia dato vreodata.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:01, 20 Noiembrie 2016
Prin adopție!
Buna ziua,

Daca copilul sotiei nu are tata trecut in certificatul de nastere (pentru ca nu a fost casatorita la momentul nasterii, iar tatal nu l-a recunoscut), puteti face procedura de adoptie. Puteti incerca si sa recunoasteti pe cale administrativa copilul, printr-o declaratie notariala, insa aceasta recunoastere este irevocabila (nu mai puteti apoi sa spuneti ca nu mai este copilul dvs.) si veti datora pensie de intretinere pentru acesta pana la majorat.

Daca tatal biologic a recunoscut copilul, il puteti adopta doar cu acordul tatalui.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Este trecut in certificatul de nastere dar la el nu a venit niciodata sal vada de la
Nastere e locuind la parinti ei.
La ce proceduri ari trebuii incepe.multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
antoneugen a scris:

La ce proceduri ari trebuii incepe.multumesc.

Trebuie sa incepeti cu obtinerea acordului tatalui din acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii briana briana briana briana daca pe certificatul de nastere la mentiunea \"tatal\" nu este trecut nimic .care sunt etapele in cazul in care se doreste completarea mentiunii chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului mary_ania mary_ania Vreau sa fac cununia civila si am o fetita de 13 ani.Nu a fost recunoscuta si prin urmare poarta doar numele meu pe certificat.Ce acte imi trebuie ca sa o trec ... (vezi toată discuția)
Am o fetiță din afara căsătoriei ... Lavinialiasiriteanu Lavinialiasiriteanu Am și eu o întrebare….am o fetiță din afara căsătoriei în certificatul de naștere sunt trecuta doar eu fetița are în prezent 5 luni și actualul ... (vezi toată discuția)