avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie

Buna ziua,problema este urmatoarea,in urma cu 10 ani am cumprt un imobil de la bunici ,iar in c-v exista un drept de abitatie pt o camera in favoarea mamei,cand bunici mi-au vandut accest imobil acest drept de abitatie sa transmis in noul contract ,in urma unor neintelegeri ,am cerut anularea accestui drept de abitatie in instanta,dar nu mi-a fost admis ,am pierdut procesul,eu nu locuiesc in accel imobil,si de 2 ani nici mama nu mai locuieste acolo,in urma stricaciunilor aduse casei fapt pt care am cerut anularea accelui drept de abitatie in instanta ,casa se deterioreaza,a spart tigla de pe casa pt a face un cos de fum ,acum ploua in casa,apa sa infiltrat in tavane in toate camerele si au inceput sa crape,m-au invadat sobolani,hotii au furat tot ce au putut de prin curte,teava de alimentare cu apa sa spart,incet casa ajunge o ruina,eu nu mai am posibilitati materiale sa o intretin,de abia reusesc sa platesc utilitati si impozit,am incercat sa ajung la o intelegere cu mama dar nu vrea sa inteleaga,si nici nu vrea sa renunte la accel drept de abitatie sa putem vinde.as dori sa stiu exista vreo posibilitate sa cer in instanta sa impartim accel teren sa ii construiesc o camera ,iar eu cealalta parte de teren si casa sa le pot vinde,? mentionez ca ea detine un alt imobil ,impreuna cu fratele meu50%,iar bunica a facut un act notarial prin care ii pune la dispozitie o camera in imobilul sau ,dar nu vrea sa accepte nimic,in prezent locuieste cu concubinul ei.va rog din suflet ajutati-ma ,ce pot face legal sa pot vinde,va rog mult ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:43, 21 Noiembrie 2016
paula38 a scris:

...am cerut anularea acestui drept de abitatie

Anulare? Ați cerut anapoda.
O cerere de încetare a acestui drept ar fi avut șanse pe motivele expuse, dar de anulare, nici vorbă.
Iar în instanță, ori știti ce (să) vreți, ori mai bine nu mai azvârliți cu taxe degeaba!
De împărțit, n-aveți ce împărți. Mergeți la un avocat cu toate datele speței înainte de mai formula și alte bazaconii de cereri.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)
Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti paula38 paula38 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea ,detin un imobil iar mama mea are drept de abitatie asupra unei camere,am initiat o actiune in instanta pt anularea ... (vezi toată discuția)