avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligatie acceptare retur / inapoierea banilor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligatie acceptare retur / inapoierea banilor

Buna ziua,

Daca vand un produs (articol de imbracaminte) in magazin fizic si clientul vine sa il returneze, sunt obligat sa accept returul si sa ii restitui banii ?
Ma obliga vreo lege ?

n.b. ma refer la produsele conforme, fara defecte.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
encrypted, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:26, 21 Noiembrie 2016
Nu aveti o obligatie legala in acest sens, desi exista multe magazine care au o astfel de politica de retur.

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
multumesc pentru raspuns.
stiu ca sunt multe magazine care practica.
dar intreb daca am vreo obligatie.
am fost amenintat gen cu reclamatii la anpc etc.
si de aceea intreb daca exista vreo lege care ma obliga sa accept returul in anumite conditii.

multumesc
Nu exista, nu aveti legal vreo obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comerț second-hand Hliboceanu Alina Hliboceanu Alina Buna seara. Am si eu o mare nelămurire in ceea ce priveste returnarea produselor second-hand. Am peste 4 ani de cand dețin o mică afacere de acest gen, mai ... (vezi toată discuția)
Produs cumparat online defect sod54321 sod54321 Am cumparat online un notebook ASUS de la Domo. A functionat 2 ore si apoi s-a oprit brusc. Am sesizat defectiunea in aceiasi zi, 7.01.2015 (seara la 9:03), ... (vezi toată discuția)