avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTE CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTE CASA

Va rog frumos, imi puteti spune si mie la ce acte trebuie sa fiu foarte atenta atunci cand vreau sa achizitionez o casa/ un apartament? Ma refer ce acte ar trebui sa solicit vanzatorului din care sa-mi dau seama/ din care sa reiasa daca exista vreo problemea sau nu cu acea casa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 11:26, 1 Septembrie 2009
Parerea mea este ca trebuie sa vedeti daca imobilul pe care doriti sa il cumparati este proprietatea vanzatorului,starea imobilului (si asta pt a nu avea "surprize" mai tarziu) si bineinteles la contractul de vanzare-cumparare pe care il veti incheia (sau nu) ulterior!
trebuie verificat daca vanzatorul este proprietarul imobilului. daca nu este se verifica mandatul celui care vinde. se verica intabularea de la registrul de carte funciara. extrasul de carte funciara "spune" cine este proprietarul imobilului care se instraineaza. in functie de acest lucru se iau cele mai bune hotariri: cumpar sau nu. si nu in ultimul rind se tine cont de starea imobilului...succes!
~ Conținut șters la cerere ~
Daca exista intabularea proprietatii(in baza unei documentatii topo-cadastrale), un extras de informare de la OCPI va arata cine este proprietar si ce sarcini exista sau nu asupra bunului imobil.
In rest vanzatorul trebuie sa prezinte si certificatul fiscal in care se arata ca taxele sunt achitate la zi(impozitele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Buna ce riscuri am daca vreau sa cumpar o casa care nu e intabulata marc75 marc75 buna ce riscuri am daca vreau sa cumpar o casa nou care nu e intabulata,daca ma duc la cartile funciare au sa mi deie informatii depre aceasta casa la care ... (vezi toată discuția)