O verisoara a tatalui meu , avand in posesie( nu se stie cum) actul de proprietate asupra unui teren ce a apartinut strabunicului( bunicul tatalui) a intrat singura in posesie, desii sunt mai multi mostenitori in linie dreapta.
Tata a aflat din intamplare mergand la mormantul bunicilor , in satul in care s-a nascut si unde se afla si tereneul in cauza.
Aceasta verisoara a si vandut acest teren luand 100.000 lei.
Tatal meu spune ca actul de proprietate in cauza ar fi existat in casa bunicului meu , ca l-a vazut de cand era copil si nu isi da seama cum si cand ar fi disparut. S-a dus la primarie sa vada documentele, prin care s-a retrocedat pamantul, iar secretarul primariei i-a sugerat sa ajunga la o intelegere cu verisoara pentru a-l despagubi. I-a sugerat ca un proces costa mult si dureaza la fel. Ce poate face tata in acest caz ? Cum se poate rezolva legal aceasta problema? Daca il despagubeste si acepta nu incalca legea?
In mod legal verisoara dvs. stapaneste pamantul , poate a facut proces de punere in posesie , iar pentru a rezolva situatia ar trebui vazut cum mosteneste ea pamantul ,daca mai are si alte acte asupra terenului .Se poate face o iesire din indiviziune, se incheie tranzactie si se rezolva simplu.
Verisora tatalui meu a vandut pamantul imediat ce a intrat in posesie( in 2008), iar primaria , in loc sa-i arate tatalui meu documentele, l-a trimis sa faca o intelegere cu ea.
Mie imi pare ca ceva nu este in regula. Mai ales ca in cauza este un act care a disparut din casa bunicului la un moment dat. Daca intadevar mai avea si alte acte de ce nu au fost aratate si de ce se sugereaza de primarie sa se ajunga la o intelegere?
Am marea rugaminte sa imi spune-ti: in cazul in care verisoara accepta sa-i dea tatalui meu parte de bani ce i se cuvin ce acte trebuie incheiate pentru a nu fi incalcata legea?