avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazier Auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazier Auto

Buna ziua. Stie cineva ceva despre cazierul auto ? Astazi am auzit si eu pentru prima data despre el. Vad ca este cerut de unii angajatori. Daca exista asa ceva , am o intrebare:
In urma cu cateva luni am produs un accident rutier , FĂRĂ victime . Coliziunea a fost a masini mele (de fapt este pe numele tatalui meu , eu am condus-o atunci) cu un gard de beton si nu stiu cine s-a apucat sa sune la politie :)) A venit Rutiera, a luat datele , mi-a dat amenda ( 750 lei , desi NU stiu in baza carei legi, poate imi spune si mie cineva , de curiozitate , nu alta ) si atat. NU s-a deschis dosar penal , nimic, doar constatarea de catre Politie ( + apelul la 112 ) si amenda mea. Se regaseste ceva din cele spuse de mine mai sus in "Cazierul meu rutier" ?

Va rog doar informatii concrete , fara pareri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 22 Noiembrie 2016
In cazierul rutier apar toate contraventiile si infractiunile savarsite (radar, centura, etc.) din ultimii 5 ani. Se plateste o taxa de 10 lei pentru eliberarea cazierului auto la directia de taxe si impozite.
Asta stiu , am citit pe net. Ma intereseaza fix problema pe care am adus-o in discutie. Daca scrie acolo ca am facut accident.
Atata timp cat ati primit amenda inseamna ca s-a intocmit si proces verbal de constatare a contraventiei. Fapta va apare in cazierul auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Coliziune cu o caruta care a fugit de la locul incidentului ContSters145374 ContSters145374 In seara zilei de 28.09.2010,la ora 19.30,pe un drum putin circulat,orbit de farurile unei masini ce circula din sens invers,am intrat in coleziune cu bara de ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie de care n-am stiut jericho33 jericho33 buna ziua. am primit instiintare acasa ca trebuie sa predau permisul din cauza cumului de puncte.....stiam ca nu am cumul de puncte asa ca m am prezentat la ... (vezi toată discuția)