avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare prin poprire pe conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Executare prin poprire pe conturi

am o executare silita de la un imprumut la provident , facut in 2008 , as vrea sa stiu daca este legala aceasta executare in ideea in care am platit o parte din credit .Ma intereseaza daca a intervenit prescriptia iar executarea este ilegla.
Cel mai recent răspuns: ceciliaelena , utilizator 07:47, 24 Noiembrie 2016
Este important cand ati facut ultima plata sau cand au facut ei ultimul act de executare. Prescriptia intervine dupa 3 ani de la aceste momente!
De principiu, dreptul de a solicita executarea silita se prescrie in termen de 3ani,problema este de a stabili de la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie,depinde de data cand a fost declarat scadent creditul si daca s-au facut sau nu,acte de intrerupere a prescriptiei din 2008 pana in prezent.
referitor la executare ,ei au dat spre executare pe data de 26/08/2011 si creditul a fost facut pe 24/02/2008 .Avand conturile blocate , ma obliga la plata ?problema e ca executorul e din Bucuresti eu din Arges , avand o problema de sanatate nu ma pot deplasa la Bucuresti .
Si ce este ciudat ei nu mi auatasat chitantele pt ce am platit din ceea ce am primit acasa reiese ca nu am platit nimic ,in prima faza am de plata 1300lei iar cu taxe executoresti si cheltuieli 2230 lei ,sincer nu mai inteleg nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire florentinabb florentinabb Buna ziua! Intrebarea mea este mai pot fi executat silit prin poprire pt un credit din 2007? Ultima plata am efectuat-o in 2013. Nu s-a prescris deja in 3 ani? ... (vezi toată discuția)
Card credit neplatit promocris promocris Buna ziua . Situatia mea se prezinta astfel: In anul 2008 am contractat un card de credit pentru care am platit pana la sfarsitul anului 2011, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)