avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Suma restituita - in urma fisei de negatie a unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Suma restituita - in urma fisei de negatie a unui produs defect

Buna ziua,
Anul trecut (2015) in noiembrie am achizitionat un televizor care s-a defectat in perioada de garantie. Ducand-ul in service, am obtinut fisa de negatie, prin care se recomanda trimiterea televizorului catre furnizorul de la care l-am cumparat si restituirea sumei achitate la momentul achizitiei.
Intr-un final mi s-a restituit suma achitata, doar ca la momentul achizitiei TVA-ul achitat de mine a fost de 24%, si acum dupa cum stim e 20%. Ideea e ca furnizorul mi-a returnat suma de bani cu TVA 20%, astfel eu am incasat acum mai putini bani decat am achitat la data respectiva.
Doresc sa stiu daca e legal, si daca sa procedat corect virandu-mi o suma mai mica decat am achitat eu la data respectiva, datorita scaderii TVA-ului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviu1232002 , utilizator 22:21, 22 Noiembrie 2016
Trebuia sa va fie restituita suma cu care ati achizitionat produsul.
Discutati amiabil cu furnizorul sa va restituie diferenta iar in caz de refuz il instiintati ca veti sesiza ANPC.
[ link extern ] /
Am inteles...Va multumesc pentru raspuns...I-am sunat sa le sesizez ca mi-au virat o suma mai mica decat cea achitata, dar sincer mi s-a parut ca se cam faceau ca ploua...Intr-un final mi-au spus sa se intereseze la contabilitate, dar ca acest lucru o sa dureze ceva zile...si apoi sa vada daca au cum sa-mi vireze diferenta ramasa...Uff...Sper sa se rezolve cumva...si asa am stat mai bine de o luna fara televizor pana am ajuns in acest punct...Nu inteleg de ce la noi e atat de greu sa se rezolve niste lucruri...Sunt patit si cu reclamatiile la protectia consumatorului...:ajungi sa fii purtat pe drumuri fara sa ai vreo vina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva intracomunitar, naplatitor in romania istoichina istoichina Detin o microintreprindere, care de la infiintare a fost neplatitoare de TVA. In perioada urmatoare voi efectua exporturi si importuri, astfel m-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 091 - diferenta intre d1 si d4 sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg care este diferenta intre a opta pentru punctul 1 sau punctul 4 , in sectiunea D cu Date privind Vectorul Fiscal ... (vezi toată discuția)