Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunica mea a depus o plangere penala impotriva unei asociatii care i-a ocupat in mod abuziv terenul aflat in proprietatea sa (exista atat Titlul de proprietate cat si C.F.), folosindu-se in acelasi timp de un contract fals care sustin cei din asociatie ca a fost semnat intre ei si bunicul meu (decedat intre timp) in 1991. Acest contract a aparut, fiindu-ne prezentat doar in anul 2008 pana la acea data nu stia nimeni de existenta lui. Prin compararea semnaturii si a textului cu semnatura in original aflata pe alte acte, se constata ca nu este semnatura bunicului aspect sustinut si de expertii grafici (neoficial). Plangere facuta de bunica mea era impotriva asociatiei si cuprindea acuzatiile de tulburare de posesie, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Reprezenatntii asociatiei sustin ca nu au acel contract in original si in consecinta se pare ca nu se poate face expertiza grafica. In timpul desfsurarii anchetei m-am prezentat in locul bunicii mele (desemnat fiind printr-o procura judiciara) la postul de politie pentru declaratii si pentru a depune diverse acte.
In prezent asociatia a depus la parchet o plangere impotriva mea cu acuzatii de denunt calomnios si inselaciune. Avand in vedere ca deocamdata nu s-a incheiat ancheta referitoare la plangere depusa de bunica mea, si faptul ca nu am avut nici un fel de relatii comerciale cu asociatia, credeti ca pot sa depun o plangere de denunt calomnios impotriva asociatiei? si daca da cand ma sfatuiti sa fac acest lucru...?
Asteptati definitivarea cercetarilor in plangerea facuta de bunica dvs. impotriva asociatiei pentru de tulburare de posesie, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Daca sunteti desemnat printr-o procura judiciara, de bunica dvs.ce acuzatii de denunt calomnios si inselaciune sustin cei de la Asociatie. Cred ca este numai o intimidare pentru dvs. Consultati un avocat.
Numai dupa solutia din dosarul penal urmeaza sa va hotarati ce veti face si daca mai veti depune si dvs o plangere.
Mult succes!
Va multumesc pt raspuns. Asta mi s-a parut si mie plangerea lor ... o incercare de intimidare (insa n-o sa tina:) ). O sa va urmez sfaturile si o sa astept solutionarea atat a plangerii bunicii cat si a plangerii asociatiei impotriva mea, si in functie de rezultatul acestora o sa decid daca depun plangere in nume propriu impotriva acestei asociatii.
Oricum, oricare va fi rezultatul la plangerea buncii, plangerea adresata impotriva mea este total nejustificata in mod special acuzatia de inselaciune cat si cea de calomnie deoarece eu am reprezentat pe cineva si nu am facut plangere in nume propriu.
Dupa cum a-ti mentionat situatia,nu se regasesc elementele si indiciile temeinice care sa sustina si sa probeze acuzele atribuite dvs de catre asociatie.,asa ca ,asteptati concluziile autoritatilor referitor la cele 2 plangeri si numai dupa comunicarea concluziilor,puteti dispune ce masuri aplicati.
Referitor la mentionatul contract care prezinta semnatura neconfirmata de catre dvs,exista proceduri de eventuala identificare ,dar autoritatile au calitatea sa dispuna asupra probatoriului.
Succes
In raspunsul d-voastra faceti referire la "proceduri de eventuala identificare" a semnaturii din contract... v-as ruga sa detaliati putin, deoarece am cerut efectuarea unei expertize grafice si mi s-a comunicat ca nu se poate face pe copia contractului. Mentionez ca respectivul contract nu a fost prezentat decat in copie, iar in declaratiile reprezentantilor asociatie se mentioneaza ca originalul a fost distrus termenul de arhivare fiind de 10 ani.
denunt???
Manole Dumitru
Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)
Calomnie?
santa andrei
am avut o plangere penala. Rezolutia este de neincepere a urmaririi penale.
Poate sta la baza unei plangeri de calomnie impotriva celui care m-a acuzat. Ce ... (vezi toată discuția)