Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunica mea a depus o plangere penala impotriva unei asociatii care i-a ocupat in mod abuziv terenul aflat in proprietatea sa (exista atat Titlul de proprietate cat si C.F.), folosindu-se in acelasi timp de un contract fals care sustin cei din asociatie ca a fost semnat intre ei si bunicul meu (decedat intre timp) in 1991. Acest contract a aparut, fiindu-ne prezentat doar in anul 2008 pana la acea data nu stia nimeni de existenta lui. Prin compararea semnaturii si a textului cu semnatura in original aflata pe alte acte, se constata ca nu este semnatura bunicului aspect sustinut si de expertii grafici (neoficial). Plangere facuta de bunica mea era impotriva asociatiei si cuprindea acuzatiile de tulburare de posesie, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Reprezenatntii asociatiei sustin ca nu au acel contract in original si in consecinta se pare ca nu se poate face expertiza grafica. In timpul desfsurarii anchetei m-am prezentat in locul bunicii mele (desemnat fiind printr-o procura judiciara) la postul de politie pentru declaratii si pentru a depune diverse acte.
In prezent asociatia a depus la parchet o plangere impotriva mea cu acuzatii de denunt calomnios si inselaciune. Avand in vedere ca deocamdata nu s-a incheiat ancheta referitoare la plangere depusa de bunica mea, si faptul ca nu am avut nici un fel de relatii comerciale cu asociatia, credeti ca pot sa depun o plangere de denunt calomnios impotriva asociatiei? si daca da cand ma sfatuiti sa fac acest lucru...?
Expertiza grafuloscopica nu se poate efectua decat pe incris in forma originala.
Avand in vedere aspectele precizate,referitoare la invocata distrugere a originalului,autoritatile care au comunicat acest aspect esential detin obligatia sa comunice circumstantele distrugerii inscrisului,si evidentele existente in registrul asociatiei.
Bunica a deschis succesiunea dupa sotul defunct?
Da s-a deschis procedura de succesiune, iar titlul de proprietate a fost emis pe numele ei in calitate de mostenitoare. In cartea funciara a fost trecuta bunica mea in baza titlului de proprietate.
Cei de la laboratorul de expertiza intrajudeteana m-au informat ca exista posibilitatea de a face o expertiza tehnica a documentului in copie, deoarece se vede cu ochiul liber ca suprafata a fost modificata (contractul a fost redactat la o masina de scris mecanica cu un anumit tip de fonturi/caractere, iar in zona din contract, si doar in aceea zona, unde apare inscrisa suprafata este un alt tip de fonturi/caractere); acest lucru se poate distinge pe copie. Expertiza pentru a demonstra falsul semnaturii nu se poate face insa decat pe original. In opinia d-voastra expertiza tehnica propusa de institut va tine in procesul penal sau nu?
In urma plangerii introduse de bunica dvs. se efectueaza cercetari.Atata vreme cat nu ati primit inca o comunicare oficiala din partea organelor de urmarire penala, inseamna ca inca nu s a finalizat aceasta cercetare.Pentru a fi cercetata plangerea celor de la Asociatie, ar fi necesar sa se finalizeze plangerea bunicii. Va sfatuiesc sa aveti rabdare sa primiti un raspuns oficial , apoi in functie de raspuns , decideti daca doriti sa faceti plangere in nume propriu.
Expertiza grafuloscopica reprezinta una dintre probele legale temeinice si pertinente de care instanta de judecta tine cont in solutionarea aspectelor cauzei.
Asteptati concluziile expertizei ,functie de care puteti dispune optiunea in favoarea dvs.
denunt???
Manole Dumitru
Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)
Calomnie?
santa andrei
am avut o plangere penala. Rezolutia este de neincepere a urmaririi penale.
Poate sta la baza unei plangeri de calomnie impotriva celui care m-a acuzat. Ce ... (vezi toată discuția)