avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua! In urma decesului tatalui meu am mostenit o suprafata de 284,97 mp pe care am documente cadastrale pentru constructia a trei garaje,in total 64 mp,iar restul este "teren in indiviziune".Mentionez ca platesc impozit pentru toata suprafata de 284,97mp care este pe rolul meu la impozite si taxe locale!
Va rog sa-mi spuneti daca pot instraina prin vanzare intreaga suprafata mostenita si impozitata?
Va multumesc,o zi fumoasa!
Cel mai recent răspuns: lucyfer , utilizator 14:53, 23 Noiembrie 2016
In indiviziune cu cine?
Ce scrie mai exact pe certificatul demostenitor? Mai sunt sunu si alti mostenitori?
Buna ziua,
Dupa dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune (daca mai exista si alti mostenitori), dupa inscrierea in CF, DA!
Multumesc pentru solicitudine,sunt unic mostenitor,pe certificat scrie 284,97 mp,terenul a fost initial 1111 mp[din care 540mp indiviziune cai de acces] din care tatal meu a vandut diferenta,s-au construit niste garaje,fiecare cu indiviziunea lui,iar suprafata sus-mentionata a ramas.Ce pot face,pot vinde,sau daca nu cum pot sa nu mai platesc impozit pe un teren de care nu pot beneficia? Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)