avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii interne puse in aplicare fara semnatura celor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii interne puse in aplicare fara semnatura celor carora li se adreseaza

Are voie firma sa dea decizii interne prin care sa afecteze salariile angajatilor in conditii ce nu tin de acestia? Au aceste decizii interne vreo valoare daca nu au fost semnate de salariati?
Am cunostinta de doua decizii interne date care nu mi se par in regula:
1. Daca nu-si fac targetul, dupa 2 luni de cand a fost data decizia, reprezentantii de vanzari sunt dati afara pe motiv de necorespundere profesionala (asta dupa ce firma deja a facut foarte multe restructurari de nici 2 luni de zile)
2. Datorita faptului ca nu toti dealerii isi achita datoriile la timp, s-a dat o decizie interna prin care se imputa din salariu managerului care se ocupa de acest segment.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:09, 31 August 2009
1. Nu e legal ce se face!
2. Daca veti fi sanctionat sau concediat ca urmare a aplicarii acestor decizii interne puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Orice imputatie se face numai prin hotarare judecatoreasca, nu dupa cum vrea angajatorul.
Orice decizie ce se ia in cadrul unei firme ,cu privire la marirea sau micsorarea salariului angajatilor,se ia in urma unor negocieri salariale direct cu angajati sau cu reprezentantii acestora.Aceasta decizie,pentru a fi valabila, trebuie sa fie semnat de catre fiecare angajat pentru a se dovedi ca au luat la cunostinta modificarile aduse in urma acestei clauze.Daca nu e semnata nu este valabila ,prin urmare, daca apelati ca rezolvarea conflictului sa se faca in instanta de judecata,veti avea castig de cauza.
Stimate coleg marius33, din cele ce scrieti dvs. se deduce faptul ca salariul unui angajat poate fi modificat in mod unilateral de catre angajator, nefiind nevoie decat ca acest salariat sa ia la cunostinta de dorinta angajatorului exprimata printr-o decizie :) . Eronat. Art. 7 alin. (4) din Codul Muncii prevede:
Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Ca urmare, orice decizie de diminuare a salariului ( cu exceptiile enumerate in paragraful de mai sus si cu cea a diminuarii salariului- abatere disciplinara) emisa de angajator este anulabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic 2 ani- modificare salar? cristina75 cristina75 Buna ziua. [b]La revenirea din concediul de maternitate mi se poate micsora salariul?[/b] Precizez ca in cadrul firmei salariul este confidential, negociat ... (vezi toată discuția)
Ajutor- criza aduce idei noi patronilor dragnia dragnia dragi colegi, ma confrunt cu o mica problema, din cate stiu eu nu este legal ce doreste patronul meu dar am zis ca e mai sigur sa intreb si pe oamenii de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea modalitatii de salarizare smeagull smeagull Buna ziua, Situatie: angajator cu cca 30 salariati, la care plata salariului se face de 2 ori pe luna. Angajatorul este nevoit sa schimbe acest lucru - nu ... (vezi toată discuția)