avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata semnata de catre alta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata semnata de catre alta persoana in numele reclamantului

Buna ziua,

Apelez si eu pentru prima data la comunitatea avocat.net.

Am primit o cerere de chemare in judecata cu obiect pretentii, impreuna cu o adresa in vederea completarii dosarului, ambele semnate in numele unei reclamante. Am verificat semnaturile de pe cele doua documente si ambele sunt asemanatoare dar nu corespund cu semnatura reclamantei.

In Intampinarea trimisa catre instanta am specificat urmatoarele:

Aş dori să semnalez în primul rând o gravă neregulă în legatură cu semnarea olografă a celor 2 documente oficiale: cererea de chemare în judecată şi adresa în vederea completării dosarului xxxx/yyy/2016. Aceste două documente sunt semnate de către o altă persoană, nu de către reclamanta X.

Anexez 3 documente care conţin semnătura olografă a lui X, unul din 2012 (Contract de Vânzare cu Clauză de Întreţinere – anexa 2), iar alte 2 din 2015 (2 declaraţii date de reclamantă în procesul de evacuare nr. xxxx/yyy/2015- anexa 3, anexa 4), din care se poate observa că semnatura diferă considerabil.

Acum instanta mi-a solicitat sa precizez:

daca intelege[sic] sa se inscrie in fals cu privire la semnarea cererilor de catre reclamanta sau sa arate ce anume solicita cu privire la acest aspect;

Actiunea nu a fost trimisa prin avocat.

As putea solicita anularea cererii de chemare in judecata pentru acest motiv?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: qooqle , utilizator 19:09, 12 Ianuarie 2017
Nu ati inteles.
Instanta va cere sa faceti precizarea daca acuzati reclamanta de fals si uz de fals , sau nu .
Ceea ce spuneti dvs. este infractiune , iar daca se constata ca acuzatia a fost neintemeiata si facuta in mod tendentios , ati putea fi acuzat de denunt calomnios.
Daca reclamanta isi recunoaste verbal semnatura pe cererea initiala , nu are importanta ca e diferita de semnaturile facute cu alta ocazie.
Numai daca reclamanta contesta semnatura si spune ca nu-i apartine , instanta va anula cerere initiala.
Credeam ca exista o procedura clara referitor la semnarea actelor in instanta. Sunt sigur ca semnatura nu este a reclamantei, dar la fel de sigur sunt ca ar si recunoaste-o. Daca solicit expertiza grafologica?
Nu inteleg ce doriti de fapt . Sa demonstrati ce ?
Ca reclamanta nu a iscalit cum o face de obicei ? Si ce e cu asta , daca isi recunoaste si asuma semnatura unde-i problema?
Reclamanta nu a semnat, semnaturile de acum nu au nici-o legatura cu semnatura ei obisnuita. Exista o persoana care o infuenteaza si acea persoana a semnat in locul ei pentru niste pretentii pe care nu le merita din punct de vedere moral.

Dar este normal ca o cerere in judecata care este semnata de catre o alta persoana sa fie considerata valida, din moment ce o cerere nesemnata nu este valida?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
qooqle, utilizator
Treaba sta cam asa.
Cu toate ca presupunand ca suspiciunea dvs. cu priviere la semnatura este intemeiata , pana la proba contrarie , cererea indeplineste conditiile de legalitate si adminsibilitate , fiind semnata - se presupune de titular.
Daca dvs. intelegeti sa defaimati inscrisul si sa spuneti ca semnatura este falsificata , si prin urmare intreaga cererea este un fals , e dreptul dvs. dar sarcina probei , dovedirea contrafacerii semnaturii trebuie sa v-o asumati , si sa o puteti dovedi fara echivoc.
Lucrul acesta l-ati fi putut face relativ simplu , daca titularul cererii ar fi declarat ca semnatura nu-i apartine , nu o recunoaste , sau nu-si insuseste cererea.
Ati mai fi avut o sansa , daca titularul cererii nu ar fi fost in viata , sa poata declara contrariul sustinerilor dvs.
Dar cata vreme titularul exista , si isi sustine cererea , e chiar ridicol sa sperati ca veti obtine anularea ei pentru acest motiv.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Casa cu probleme oms oms Buna seara. Ma aflu intr-o situatie ciudata: am cumparat o casa de la o batrana cu contract de vanzare cumparare acum 3 luni in urma. Ea a luat banii si i-a ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile art.133 alin.(2) cod proc. civ tudorioan tudorioan Reclamanta este in strainatate de 10 luni! Formuleaza o cerere de chemare in judecata, care este redactata in Romania, paratul primeste citatie acasa (termen ... (vezi toată discuția)
Anulare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data ... (vezi toată discuția)