avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata semnata de catre alta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata semnata de catre alta persoana in numele reclamantului

Buna ziua,

Apelez si eu pentru prima data la comunitatea avocat.net.

Am primit o cerere de chemare in judecata cu obiect pretentii, impreuna cu o adresa in vederea completarii dosarului, ambele semnate in numele unei reclamante. Am verificat semnaturile de pe cele doua documente si ambele sunt asemanatoare dar nu corespund cu semnatura reclamantei.

In Intampinarea trimisa catre instanta am specificat urmatoarele:

Aş dori să semnalez în primul rând o gravă neregulă în legatură cu semnarea olografă a celor 2 documente oficiale: cererea de chemare în judecată şi adresa în vederea completării dosarului xxxx/yyy/2016. Aceste două documente sunt semnate de către o altă persoană, nu de către reclamanta X.

Anexez 3 documente care conţin semnătura olografă a lui X, unul din 2012 (Contract de Vânzare cu Clauză de Întreţinere – anexa 2), iar alte 2 din 2015 (2 declaraţii date de reclamantă în procesul de evacuare nr. xxxx/yyy/2015- anexa 3, anexa 4), din care se poate observa că semnatura diferă considerabil.

Acum instanta mi-a solicitat sa precizez:

daca intelege[sic] sa se inscrie in fals cu privire la semnarea cererilor de catre reclamanta sau sa arate ce anume solicita cu privire la acest aspect;

Actiunea nu a fost trimisa prin avocat.

As putea solicita anularea cererii de chemare in judecata pentru acest motiv?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: qooqle , utilizator 19:09, 12 Ianuarie 2017
dar daca reclamanta a pus pe cineva sa scrie petitia ca are scris citet, lizibil si cu fir logic al prezentarii faptelor, iar la final i-a spus sa semneze in locul dumneaei pentru ca are incredere in acea persoana? daca detineti o copie a petitiei legalizata de instanta si daca reclamanta are vreun certificat din care sa rezulte ca nu se afla in deplinatatea facultatilor mintale la data depunerii cererii catre instanta, atunci exista o problema penala, iar daca doamna in cauza este in deplinatatea facultatilor mintale, atunci puteti verifica "la sursa" daca reclamanta a depus, direct sau prin cineva, vreo cerere de chemare in judecata pentru vreo posibila fapta posibil comisa de catre dumneavoastra. si eu, de multe ori, cand sunt grabit, am alt design al semnaturii olografe.
Multumesc pentru raspunsuri, inteleg argumentatia dv.
Cred ca o sa spun ca las la aprecierea instantei partea cu semnatura.
Reclamanta este o persoana tanara, in deplinatatea facultatilor mentale ( mentiunea ca as avea o sansa daca nu ar fi in viata e foarte tare :) ).
Am mai observat ca dupa ce am sesizat ca semnatura este total diferita si-a angajat si avocat, care probabil va sustine ca cererea de chemare in judecata a fost voia ei.

Ma intreb ce se intampla in cazul in care nu sesizam problema semnaturii, dar castigam procesul si reclamanta era obligata la cheltuieli de judecata pe care nu le recunostea din cauza ca nu apare semnatura ei pe cererea de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu probleme oms oms Buna seara. Ma aflu intr-o situatie ciudata: am cumparat o casa de la o batrana cu contract de vanzare cumparare acum 3 luni in urma. Ea a luat banii si i-a ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile art.133 alin.(2) cod proc. civ tudorioan tudorioan Reclamanta este in strainatate de 10 luni! Formuleaza o cerere de chemare in judecata, care este redactata in Romania, paratul primeste citatie acasa (termen ... (vezi toată discuția)
Anulare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data ... (vezi toată discuția)