avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare casa evitata, eliberare de bunuri mobile
Discuție deschisă în Executare silită

Executare casa evitata, eliberare de bunuri mobile

Buna ziua,o sa va spun pe scurt cazul tatălui meu care a divorțat in anul 2015.prin lege el a fost supus sa plătească fostei soți o suma de 10000 Ron,pe care nu a plătito la timp.Respectiva fosta sotie a angajat un executor ptr asi recupera bani.,tatălui meu i sa pus sechestru pe casa si amentitat ca daca nu plătește i se va execută bunul.Eu iam achitat datoria tatălui meu la executor ,plus toate cheltuielile pe care executorul la cerut.Fosta sotie trebuia sa vina sa își ia o parte din bunuri din casa,dar ea nu a venit nici când a fost citata de executor,In casa tatălui meu ai sta bunurile ei personale de doi ani ținând o camera ocupata,tatăl are certificat de handicap si are nevoie de ajutor permanent lucru pe care eu nu pot sai duc un om sa stea cu el deoarece acea camera este blocata.Precizez ca am fost de nenumărate ori la executor îmi tot spune sa las cereri la recepție niciodată nu a stat de vorba cu mine refuza total ,am adrese cu nr de înregistrare vreo patru,nu stiu cum sa procedez sa fac sai ridice ipoteca de pe casă si sa vina sa ridice bunurile ei din casă. Precizez ca nu este vorba de mama ci de a doua sotie.Mulțumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 11:38, 24 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca a fost achitat debitul solicitati in scris inchiderea dosarului de executare si incetarea oricaror masuri luate prine excutare, inclusiv indisponibilizarea bunurilor si luati un numar de inregistrare de la biroul executorului. In cerere mentionati si ca, daca in 15 zile de la inregistrarea cererii nu isi indeplineste obligatiile, veti face impotriva lui o plangere pt neexecutarea obligatiilor ce ii revin prin lege. Daca nu primiti nici un raspuns, faceti plangerea.

Gasiti un model aici [ link extern ]

Baza legala - Legea 188/2000
Art. 56. -
(1) Refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini atribuţiile prevăzute la art. 7 lit. b) -i) se motivează, dacă părţile stăruie în cererea de îndeplinire a acestora, în termen de cel mult 5 zile de la data refuzului.
(2) În cazul refuzului nejustificat de îndeplinire a atribuţiilor prevăzute la alin. (1), partea interesată poate introduce plângere, în termen de 5 zile de la data la care a luat cunoştinţă de acest refuz, la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are sediul biroul executorului judecătoresc.

(3) Judecarea plângerii se face cu citarea părţilor.

(4) Hotărârea judecătoriei este supusă numai apelului.

(5) Executorul judecătoresc este obligat să se conformeze hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.





Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce consta plangerea impotriva executorului judecatoresc? ContSters182547 ContSters182547 care sunt procedurile si unde se poate face plangere impotriva executorului judecatoresc? (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc care refuza executia ion minca ion minca Am un contract cu termenul expirat si cu titlu executoriu. M-am adresat executorului judecatoresc care are competenta teritoriala (este unul singur pe o zona, ... (vezi toată discuția)
Refuz executare silita ContSters279974 ContSters279974 Un executor judecatoresc poate sa refuze sa imi continue executarea silita? Si in ce conditii? Va multumesc anticipat pt raspuns (vezi toată discuția)