Buna ziua. Situatia este in felul urmator: fetita mea acum are 1 an si 4 luni. Cand trebuie eu exact sa ma intorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de 536 lei 1 an de zile?
Important de precizat este ca sunt divortata. Mai beneficiaza tatal de ultima luna de CCC? Si eu nu ma mai intorc la locul actual.de munca. Ma voi angaja la.propria firma. Este in regula? Vreau sa le.trimit demisia prin curier rapid( celor la care eram cand am ramas gravida)
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Deci, eu, mama copilului ma intorc la munca atunci cand copilul are 1 an si 10 luni pentru a beneficia de 1 an de stimulent. Tatal indeplineste conditiile de a sta in ccc 1 luna. Doar ca suntem divortati.
Iar eu ma pot angaja la o alta firma sau trebuie sa ma intorc musai la vechiul job? Intentionez sa ma angajez in alta parte fara a ma mai prezenta la vechea firma deloc.