avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Munca dupa CCC

Buna ziua. Situatia este in felul urmator: fetita mea acum are 1 an si 4 luni. Cand trebuie eu exact sa ma intorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de 536 lei 1 an de zile?
Important de precizat este ca sunt divortata. Mai beneficiaza tatal de ultima luna de CCC? Si eu nu ma mai intorc la locul actual.de munca. Ma voi angaja la.propria firma. Este in regula? Vreau sa le.trimit demisia prin curier rapid( celor la care eram cand am ramas gravida)
Cel mai recent răspuns: Gisela , utilizator 23:22, 24 Noiembrie 2016
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Multumesc. Deci tatal are dreptul la 1 luna de ccc chiar daca suntem divortati. Locuim separat?
Deci, eu, mama copilului ma intorc la munca atunci cand copilul are 1 an si 10 luni pentru a beneficia de 1 an de stimulent. Tatal indeplineste conditiile de a sta in ccc 1 luna. Doar ca suntem divortati.
Iar eu ma pot angaja la o alta firma sau trebuie sa ma intorc musai la vechiul job? Intentionez sa ma angajez in alta parte fara a ma mai prezenta la vechea firma deloc.
1. Chiar daca sunteti divortati/separati, tatal copilului are dreptul la o luna de CCC.

2. La revenirea din CCC puteti sa va angajati oriunde doriti dvs. Nu este obligatoriu sa reveniti la locul de munca de unde ati intrat in CCC.
Multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa ma intorc la munca din cic Lucianacic Lucianacic Daca nu doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie, pe ce data ar trebui sa ma intorc la munca? Baietelul meu face 2 ani pe 25 noiembrie iar tatal a depus ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)