avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Codul Familiei!- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Codul Familiei!- partaj

Salut
Deci...mama mea este divortata de tata din anul 2002, la impartirea bunurilor comune a fost doar casa care detinea pe atunci 4 camere, dintre care 2 iau revenit tatalui si 2 mamei,cu timpul mama a facut reparatie in toata casa. Tata nu a pretis niciodata la casa timp de 10 ani desi prin telefon intotdeauna a venit cu amenintari catre mama ca va veni sa locuiasca in casa impreuna cu sotia sa de a doua si cei 2 copii.Respectiv dupa divort mama la pus sa plateasca pensie alimentara pentru 3 copiii(suntem 3 surori), la judecata sa hotarit sa ne achite 200 lei MD pentru 3 copii, a dus multe marturii mincinoase si mita judecatorilor precum el nu benificiaza de un post de munca si in custodia sa se mai afla inca 2 copii de crescut ca intr-un final sa scape de pensia alimentara.In tot acest timp ni-a trimis foarte putini bani niciodata nu sa raspuns cu noi, noi fiind 3 fetite de 10, 8, si 2 anisori cand ni-a abandonat, mama a plecat peste hotare sa ne poata intretine ca rezultat in casa nu sa locuit niste ani bunisori, noi am ramas cu buneii, acum tata a dato in judecata pe mama sa achite 1000 euro in decurs de 10 zile acuzind-o de abuz de bunuri si prejudiciu material ca a trait in camere lui.Intrebarea este daca el nu a pretins la casa niciodata cum poate sa ceara asa incasare? si pensia alimentara niciodata nu a achitat, si chiar daca achitat o facea la jumatate de an cate 500 lei! Unde este dreptatea? Ce putem face noi copiii in asa caz, nu avem nici un drept ceva? Dece judecatorul care a facut judecata in 2002 a facut o pensie atit de mica pentru 3 copii, oare chiar atita se plateste pentru 3 copii mici lasa-ti in grija mamei?Judecatorul care a luat toate hotarirele judecatoresti de pina acum este acum avocatul tatalui pe care il apara in orice instanta si intotdeauna toate cazurile sunt cistigatoare in fata lui.Ce sa faca mama in asa caz?Acuma in 2016 ianuarie dupa o judecata pentru pensia alimentara sa hotarit ca pentru minora X adica sora mea sa achite 1000 lei pe luna,insa nici asta nu a facut si nici o masura nu sa luat.Ce dreptate mai este si asta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:33, 24 Noiembrie 2016
Buna seara,
1. Copiii nu au niciun drept la casa.
2. Pensia s-a stabilit in functie de toti minorii aflati in intretinere si de veniturile realizate. Nu mai spuneti ca au fost mituiti judecatori pentru ca aceasta afirmatie nedovedita este pasibila de inchisoare (aveti o dovada?).
3. Pentru majorarea si neplata pensiei alimentare va puteti adresa instantelor sau parchetului.
4. Va sfatuiesc sa angajati un avocat care sa apere drepturile mamei in privinta acelui apartament, a iesirii din indiviziune si a pretentiilor tatalui dumneavoastra.
5. Cota de pensie alimentara ce revine fiecarui copil este calculata astfel: jumatate din veniturile parintelui respectiv impartit in parti egale la numarul de copii daca sunt mai mult de 3.
Inteleg ca sunteti 5 frati deci fiecare dintre dumneavoastra aveti cate 1/10 din venitul net al tatalui.
In instanta de judecata tatal a adus acuzatii mamei si certificat ca este nebuna de cap,cum poate sa prezinte asa document fara investigatii medicale iar judecatorul sa o accepte ?Deaceea si spun ca a fost mituit,asta este unu,al doilea este ca ori de cite ori a fost dat in judecata pt ca nu achita pensia alimentara tatalui i se stabilea o suma inca mai mica de achitare decit cea precedenta motivul fiind intotdeauna ca nu dispune de un post de serviciu!
Dvs aveti vreo legatura cu Romania, ati trait aici, traiti aici ? Sau macar tatal e in Romania ?
Intreb ca nu imi dau seama de ce intrebati pe un forum romanesc despre o situatie intamplata in Moldova..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restabilire domiciliu minori Username33 Username33 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie : Doi minori (fata 11 ani si baiatul 12 ani) nascuti dintr-o relatie de concubinaj, recunoscuti de ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Succesiune kisslivia kisslivia Buna seara, o mama are 2 copii din 2 casatorii diferite;primul copil din prima casatorie locuieste de mic la bunicii tatalui,deci a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)