avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesie dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesie dupa succesiune

Buna ziua , o matusa a lasat testament pentru o sora si un nepot [de mentionat nu avea copii si parinti in viata ] ,dupa decesul matusi s-a facut succesiunea bunurilor mobile si imobile rezultate din testament . Problema nepotului este ca sora matusi sa mutat in locuinta si nu accepta impartirea in mod egal a bunurilor respectiv locuinta de120 metri si teren 2000 plus teren agricol . Nepotul accepta ori ce varianta in care sa rezulte 50% , dar sora matusi nu intelege , ce poate face nepotul in cazul asta unde se adreseaza si care sunt pasi de facut . multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:06, 25 Noiembrie 2016
sa mearga in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
Buna ziua,
Cu certificatul de succeor va merge la executor judecatoresc care o va evacua pe matusa.
daca nu s-a dezbatut succesiunea atunci se va merge in instanta, se va dezbate succesiunea si apoi, dupa legalizarea sentintei se va merge la executor.
de evacuat nu cred ca o va putea evacua caci ambii vor deveni coproprietari in baza dezbaterii succesorale si in baza eliberarii CERTIFICATULUI DE MOȘTENITOR. Insa se va face partajul pe cale judecatoreasca unde se va stabili ce va intra in lotul foecarui mostenitor, ce sulte se vor achita ..etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ... FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)