avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice zile calendaristice sau lucratoare?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

zile calendaristice sau lucratoare?

Zilele aferente termenelor prevazute de legea 101/2016 sunt calendaristice sau lucratoare? Care este articolul care mentioneaza clar acest lucru?
Exemplu: daca o notificare prealabila este depusa la autoritatea contractanta in ziua de vineri, aceasta are obligatia sa transmita raspunsul luni sau miercuri?
Cel mai recent răspuns: noa , utilizator 22:10, 26 Noiembrie 2016
Daca nu este prevazut in continutul Legii 101/2016 modul de calcul al termenului, atunci s-ar aplica dispozitiile codului de procedura civila.

Daca nu exista prevedere expresa care sa dispuna altfel, in general se considera ca termenele in care o autoritate/institutie publica trebuie sa emita un act/raspuns sunt termene de recomandare, in sensul ca nu exista sanctiune pentru nerespectarea termenelor.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Art. 5. legea 101/2016

(1) Termenele procedurale stabilite de prezenta lege, exprimate în zile, încep să curgă de la începutul primei ore a primei zile a termenului şi se încheie la expirarea ultimei ore a ultimei zile a termenului.

(2) Ziua în cursul căreia a fost comunicat un act procedural nu este luată în calculul termenului. Dacă ultima zi a unui termen exprimat altfel decât în ore este o zi nelucrătoare, termenul se încheie la expirarea ultimei ore a următoarei zile lucrătoare.

Mi se pare ca potrivit art. 1 ar fi calendaristice iar potrivit alin. 2 ar fi lucratoare.
Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prealabila dana manea dana manea ]N CAZUL IN CARE UN OFERTANT PARTICIPANT LA O LICITATIE IN SEAP, IN URMA EVALUARII FACE O NOTIFICARE PREALABILA IN TERMEN DE 10 ZILE DE LA COMUNICAREA ... (vezi toată discuția)
Trimitere comunicari/ semnare contract in perioada 1mai-7 mai soazig soazig Intrebare: o licitatie de lucrari sub 5M€, raportul procedurii este finalizat si comunicarile vor fi trimise maine, 26 aprilie. Cf art 205 lit. b din ... (vezi toată discuția)
Atacare rezoluþie procuror.cum se calculeazã termenul ? adinita adinita daca pot face recurs in 20 de zile, sunt zile lucratoare sau calendaristice? (vezi toată discuția)