avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Am dobindit in urma iesirii din indiviziune un imobil si terenul aferent . Aceasta casa cit si terenul aveau o servitute de trecere , la care fostii proprietari au renuntat , dobindind in schimb o cale de aces la drumul principal , dar TOTAL diferit ca si comoditate in a fi folosit si anume : inainte era cale de acces cu atuo cit si atelaje , acum se patrunde pe proprietate pe niste scari abrupte , nu se poate intra cu auto , nici cu aelaje . m in posesie o gradina de 4000 mp cu pomi fructiferi , se coseste fin se poate exploata lemn pentru foc . Este foarte greu de explaoatat propietatea . Este un calvar apropvizionarea iar cit despre reconstructia casei nici nu poate fi vorba . Intrebarea ar fi : dacafostii prprietari au renuntat la acea servitute de trecere , e pot cere redeschiderea acesea aratind conditile de mai sus ? Mentionez faptul ca vecea trecerea fost folosita defamilia mea vreme de 100 de ani inainte ca astia sa renunte la ea Am ceva sanse ??
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 14:27, 25 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Aveti sanse dar va trebui sa va adresati unui avocat care sa va sprijine in demersuri.
:beer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere auto ContSters382135 ContSters382135 Sunt nou proprietar . am gasit o cale de acces de numai 2,5 m liniari pe o distanda de 45 de metri lungime la o panta de 45 de grade pe 10-15 metri lungime . ... (vezi toată discuția)
Recuperare servitute de trecere LAURA4628 LAURA4628 Acum cativa ani , am semnat un act in numele tatalui meu , prin care se renunta la o servitute de drecere in urma unei conventii . Tatal meu nu mai era ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute pop2013 pop2013 Am cumparat un teren cu cale de acces cu drept de servitute gratis. Mai trebuie sa am acordul propietarului pentru trecerea de racord apa si canalizare curent ... (vezi toată discuția)