Acum cativa ani , am semnat un act in numele tatalui meu , prin care se renunta la o servitute de drecere in urma unei conventii . Tatal meu nu mai era interesat de acea proprietate ce se folosea de servitute deoarece demarase actul de vanzare cumparare printr-un inscris sub semnatura privata . La rugamintea celui care dorea sa cumpere , tatal meu a semnat acela ct prin intermediul meu . Acla nu a mai cumparat , ulterior eu am dvenit propritara acelui imobil cu teren care avea calea de acces l acare s-a renuntat. Cel care dorea sa cumpere a primt ceva bani si o alta cale de acces dar care nu are aceeasi facilitati ca cea la care s-a renuntat . Adica : acum se patrunde pe proprietate pe niste scari de betoncare sunt cam la 45 de grade , late cam de 2,5 m iarna aproape impracticabile , intrare auto sau cu atelaje nici vorba . Nu pot patrunde pompieri , salvare , nimic .Pe calea la care s-a renuntat :avea o latime de 8 m, se intra auto si atelaje car ca panta era super buna . Pe fosta intrare , familia mea a folosit-o zeci de ani . Ce parare aveti ? Am sansae sa recastig fosta intrare ?
Daca ati renuntat in mod expres, asa cum s-a intamplat, si daca exista o alta cale de acces practicabila catre fond, atunci este putin probabil ca sa puteti recapata la ce ati renuntat conventional. Insa, pentru o justa evaluare, ar trebui sa apelati la cineva care poate veni la fata locului si care poate studia actele in concret.