Un amic a avut un accident :( in urma cu o saptamana in urma caruia a murit.A lasat in urma 3 copii si sotia.Toti 5 stateau intr-o casa nationalizata(nu erau proprietari). Singura lor avere este un camion estimat cam la 15.000 euro.
1. La momentul producerii accidentului amicul in cauza era baut #-o, alcolemia gasita ulterior in urma autopsiei era de dosar penal.
2. Masina pe care o conducea era a unui prieten.Masina e grav avariata.Prietenul cu pricina nu are nici o pretentie.
3. La momentul impactului (accidentului) au mai fost avariate alte 2 masini.Fara morti sau raniti.Acestia din urma vor despagubiri materiale care se ridica la aproximativ 7000 euro.
4. Intrebarea mea este: sotia poate face succesiunea vis-a-vis de camion si apoi sa-l vanda?Pare-se ca fiind de natura penala, ii se va pune sechestru pe bunurile avute pana la momentul mortii pentru ca apoi asiguratorii sa-si recupereze daunele?Singurul bun proprietate personala si care este pe numele celui decedat este acest camion :O evaluat la 15.000euro.
Sau exista o portita de scapare pentru familia lui sa nu plateasca aceste daune ?
Accidentul a fost mediatizat la ProTV.Este vb de un tanar inconstient de 33 ani care a murit - Soseaua Stefan cel Mare - 23 spre 24 august 2009....:stunned:
:sorry: Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! :((
Multumesc :(
Mai are cineva vreo idee?
Ma gandeam ca daca asiguratorii inca nu au facut formalitatile de recuperare a pagubelor...nu exista inca un raport juridic intre acestia si sotia decedatului...poate daca se misca repede...ar avea o sansa?:hm:
Parerea mea este ca daca dezbate succesiunea rapid si vinde camionul cat timp nu exista vreun sechestru judiciar pe el va ramane ca asiguratorul sa o dea pe ea in judecata ulterior pentru recuperarea daunelor! pana atunci insa se poate bucura de banii pe care i-ar lua eventual pe acel camion!:D
Sunt de parere ca nu are rost ca doamna sa se complice.
Chiar daca vinde camionul contractul va fi anulat...
Macar raman ceva bani si pentru familie,in ideea unei vanzari prin care sa fie onorata si obligatia.
Practic,intra in discutie jumatate din camion,proprietatea decedatului.Se prezuma ca este bun comun.
Deshumare
oantony
Buna ziua,
Vreau sa pun o intrebare care ma \"bantuie\" de ceva timp si nu imi da pace. Am avut un unchi care a fost bolnav cronic multi ani. A fost bolnav ... (vezi toată discuția)