avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cum contest raportul de expertiza medico legala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cum contest raportul de expertiza medico legala

Buna ziua
Am urmatoarea situatie
In urma unei interventii chirurgicale, pacientul operat a decedat,
Constatarea medico legale efectuata de catre Institutul de medicina legala releva faptul ca nu este vorba de culpa medicala.
Apartinatorii victimei contesta concluziile constatari medico legale sens in care organul de urmarire penala dispune efectuarea unui raport de expertiza medico legala
Raportul de expertiza medico legala intocmit de acelasi IML are aceleasi concluzii-nu se poate vorbi de o culpa medicala
De mentionat faptul ca raportul de expertiza medico legala este identic in continut cu constatarea medico legala si decizia colegiului medicilor care a investigat daca e vorba de o culpa medicala

Apartinatorii contesta din nou concluziile raportului de expertiză medico-legala solicitand efectuarea unei expertize de către Mina Minovici

Intrebările :
1.care este modalitatea de contestare exactă : solicitarea recareii expertiozei de către IML ori doar verficiarea concluziilor raportului şi a constatrii medico legala
2.Contestatia se adreseaza Comisiei superioare din cadrul IML Mina Minovici
3.se poate solicita efectuarea unei contraexpertize(de fapt o nouă expertiza) în mod nemijlocit de către IML Mina Minovici în mod direct în baza actelor medicale şi a celolate probe(declaraţii martori, etc) existente la dosarul cauzei

Multumesc anticipa

Cel mai recent răspuns: dani82 , utilizator 12:43, 1 Septembrie 2009
Va spun sfatul meu sincer: chiar daca cereti de 100 de ori refacerea expertizei veti primi de atatea ori acelasi raspuns . In primul rand la INML exista comisii de specialitate formate dintr-un numar de membri.Deci este imposibil sa nu fie macar unul sau doi membrii din fosta comisie. In al doilea rand dvs cereti unei institutii care deja s-a pronuntat de 2 ori in acelasi fel sa refaca o expertiza ! Credeti ca a treia sau a patra oara rezultatul va fi diferit?Greu de crezut din punctul meu de vedere. Ar trebui sa veniti cu date noi sau cu detalii care sa justifice efectuarea unei noi expertize !
Raspunsul este concludent, dar pe fond.
Intr-adevar sansele de reusita sunt minime
Pe mine ma intereseaza efectiv procedura de contestare la IML si, de asemenea care este obiectul cererii: o nouă expertiză(solutie pe care o prefer) sau doar verificarea concluziilor celorlate acte anterioare.
Asta întrucat am citit si recitit dispoziţiile legale referitoare la activitatea de medicina legala dar nu ma pot lamuri efectiv cum ajung la IML Bucuresti -ca procedurăa şi sub ce forma trebuie sa fie făcuta contestatia
Cat privese sansele, sunt constient de ele dar apartinatorii doresc sa se foloseasca si de aceasta ultima varianta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de avizare si control a actelor medico-legale kimbao kimbao Povestea pe scurt: DV are un accident, este tratat in mod culpabil si se alege cu 2 proteze -bazin si cap femural. Colegiul Medicilor ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal taticu100 taticu100 Va salut! Am primit de la cabinetul judetean IML un certificat medico-legal. Citind in literatura de specialitate, am gasit exemple de certificate similare ... (vezi toată discuția)
Termen contestare certificat medico-legal farmec_ farmec_ Buna ziua, am obtinut ca urmarea unui accident rutier in care fica mea a fost victima - un certificat medico-legal cu 7zile spitalizare. Intrucat imediat ce ... (vezi toată discuția)