avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune- casa construita pe terenul bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune- casa construita pe terenul bun propriu al unuia dintre soti

Sant casatorita de 35 ani. Sotul meu a cerut divortul. In 2005 dupa moartea tatalui meu eu am mistenit un teren unde am construit o casa. Aceasta casa nu este intabulata. Cum se poate face impartirea bunurilor. ? Cum se poate intabulata casa ? Avem impreuna un copilota de 33 ani. Se poate intabula direct a lui. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Pop Ana , utilizator 21:55, 25 Noiembrie 2016
Buna seara,
Bunurile realizate in comun se impart in 2 parti egale.
Terenul este doar al dumneavoastra.
Daca tot faceti partajul incercati sa faceti si accesiunea imobiliara ca sa o puteti intabula.
Nu se poate intabula decat pe numele unuia din cei doi proprietari.
Multumesc frumos pentru raspuns. As mai dori sa va intreb ce inseamna accesiunea imobiliare ? Intabularea se face prima de impartirea bunurilor. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil Pop Ana Pop Ana Buna seara. Am divorat de sotul meu de o luna. In urma divortului fostul meu sot vrea sa vanda casa pe care am construit-o impreuna sau sa il despagubesc. ... (vezi toată discuția)
Act proprietate casa tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti daca pot obtine accesiune imobiliara in instanta in cazul in care am construit o casa pe terenul meu cu materialele mele ... (vezi toată discuția)
Acte ptr casa si teren dupa deces cristibox cristibox Buna ziua! Bunicul meu a cumparat un teren,din care a dat o bucata parintilor mei ptr a construi o casa.fara nici un act;dupa aceea parintii mei au platit o ... (vezi toată discuția)