avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu..
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu..

Va rog sa-mi spuneti, daca in urma recursului s-a dat o alta sentinta,cea data de prima instanta fiind partial modificata (s-a respins un capat de cerere), de ce s-a investit cu titlu executoriu sentinta primei instante?Se ia in calcul si sentinta ramasa irevocabila, din recurs?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 14:49, 1 Septembrie 2009
De vreme ce a fost respins un capat de cerere din actiunea din fond restul capetelor de cerere fiind admise .. iar instanta a mentinut in rest hotararea instantei de fond inseamna ca pentru executarea capetelor/capatului de cerere admis/e de instanta de fond este necesara investirea.
Sigur ca se ia in calcul si sentinta irevocabila ... insa din cate spuneti dvs. se pare ca la solutia din recurs nu e nimic de executat. Banuiesc ca acolo nu spune decat ca admite recursul si schimba in parte sentinta apelata/recurata in sensul ca respinge capatul de cerere referitor la .... ceva ...
Multumesc pt raspunsul dvs.! Cred ca m-am exprimat cam "amestecat"... :) In recurs a fost respins un capat de cerere la care prima instanta dadause castig de cauza partii adverse, reclamantului.Eu eram parata...am deschis eu apoi recurs si ...In sentinta de pe fond...pierdusem la ambele capete de cerere.Prin recurs...am reusit sa castig la unul din ele. Acum, partea adversa a facut titlu executoriu pt acel capat care a ramas din fond,si in recurs, in favoarea lui. Intreb deci, daca se face titlu executoriu la sentinta de la fond sau la sentinta din recurs?
MUltumesc !
Se investeste acea sau acele hotarari care sunt susceptibile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

poate fi admisibila cererea?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Sentinta Civila ramasa irevocabila prin recurare, (respins cererea in prima instanta si recursul a fost respins recursul), se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)
Cerere /instanta - perimata ? cristiannegru cristiannegru Actiunea in instanta a avut 2 capete de cerere: 1. - obligare adeverinta de munca - Arhivele Nationale 2. - obligare recalculare pensie - Casa Judeteana de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 120 zile. edward_zone edward_zone Povestea mea: Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 ... (vezi toată discuția)