avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract paznic noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract paznic noapte

buna ziua. vreau sa inchei un contract cu un paznic de noapte. ce ii trec la durata muncii: normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 7 ore/zi şi 35 ore/săptămână, repartizarea programului de lucru efectuându-se după cum urmează: de la ora 22.00 la ora 05.00? si il pontez 8 ore desi el muncesate 7? ce alte variante ar mai fi?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 12:14, 1 Septembrie 2009
1. Tineti cont de prevederile Codului muncii:
"Art. 123. - Salariaţii de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată." (O.U.G. nr. 55/2006)
2. In CCMUNN acest spor este de 25%.
3. In CIM ii treceti 8 ore (de la 22.00 la 6.00), el va lucra 7 ore si va fi platit 8 ore (nu i se va mai da spor de ore de noapte).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte alexia13 alexia13 daca programul meu de lucru este intre orele 15-24 eu pot beneficia de spor de noapte? (vezi toată discuția)
Spor pt munca de noapte liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! VA ROG SA-MI SPUNETI CARE ESTE SPORUL PT MUNCA DE NOAPTE CARE SE ACORDA CELOR CE MUNCESC NOAPTEA? TREBUIE SA SE ANUNTE ITM ANUAL DE FAPTUL CA ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte delia25 delia25 Cum pot angaja doi paznici daca ei lucreaza doar noaptea? Cum pot declara aceste ore de noapte? (vezi toată discuția)