avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala intre soti

Buna ziua, am si eu o intrebare, pe un subiect destul de delicat, si anume exista din punct de vedere juridic infractiunea de hartuire sexsuala intre soti. As vrea sa stiu daca faptul ca sotul isi obliga sotia sa aibe relatii sexuale cu alti barbati unul sau mai muti in acelasi timp sau sa participe la partide de swing, constitue o infractiune. Mentionez ca in urma refuzului acesta devine violent verbal si mai nou fizic. Toate aceste la un loc provocand sotiei traume psihice ce au avut nevoie de consiliere psihologica. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:53, 28 Noiembrie 2016
Va multumesc, as dori sa-mi spuneti la ce se refera art 218, 219 cp. In ceea ce priveste proxenetismul nu se pune problema de a practica prostitutia, el nu asta urmareste de a obtine foloase materiale ci urmareste a-si satisface niste nevoi sexuale dupa parerea mea iesite din normalitate fortandu-ma sa am relatii sexsuale cu alti barbati la care sa particepe si el pe post de "voayor" sau la petreceri de swing cu mai multe cupluri. Toate acestea doar pentru propria satisfactie. Deci nici pe departe nu e vorba de prostitutie. Problema este ca din cauza refuzului meu de a participa la asemenea actiuni devine violent atat fizic cat si verbal. De asemenea insista cu asemenea persuasiune sa ma convinga incat ma simt hartuita in fiecare zi de acest subiect. A ajuns pana acolo incat a venit cu un domn acasa si mi-a spus ca este un vechi partener de sex in 3 al lui si trebuie sa ma culc cu el. Evident am refuzat, domnul a plecat fara violente, dar nu a renuntat la idee si in fiecare zi imi spune ca il aduce din nou si ca pana la urma tot o sa ma convinga sa o fac. Chiar nu exista nici o cale juridica care sa impidice asemenea oameni sa provoace traume femeii ce ii este sotie si pe care se presupune ca ar trebuii sa o respecte si sa o protejeze?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
Alexandra1268, utilizator
Sincer sunt un pic socat si mi-e greu sa inteleg comportamentul deviant al sotului dvs.
Sfatul meu e sa mergeti impreuna sa un psiholog, sau cum se mai numesc acum -consilieri matrimoniali.
Este vorba de un comportament sexual deviant , care nu este comun in cadrul casatoriei.
Sotul dvs. nu are dreptul , si e chiar impotriva firii , sa faca presiuni asupra dvs. sa intretineti raporturi sexuale cu alte persoane.
Atat jurisprudenta comunitara cat si dreptul national consfintesc dreptul oricarei persoane de a dispune liber de propriul corp , inclusiv din punct de vedere sexual.
Din nefericire , legea e destul de neclara in a specifica ce practici sexuale sunt permise , considerate acceptabile , sau dimpotriva interzise.
Cert este ca indiferent ince ar consta acestea (sincer nici nu cred ca doresc sa stiu) , NIMENI nu poate fi silit , sa le practice impotriva vointei sale , fie ca vorbim de casatorie sau nu.
In momentul in care avem de-a face cu orice forma de constrangere pentru a intretine raporturi sexuale impotriva vointei victimei , putem vorbi de infractiunea de viol , care poate fi retinuta si intre soti.
Va mutumesc pentru atentia acordata problemei cu care ma confrunt. I-am propus de nenumarate ori sa apelam la ajutorul unui consilier matrimonial, dar asa cum era de asteptat refuza cu inversunare, ba devine chiar violent cand deschid acest subiect, Sincer cred ca mariajul nostru a ajuns la sfarsit. Problema mea este ca am ramas cu traume psihice profunde in urma presiunii la care am fost supusa pentru ai satisface pornirile sexuale deviante si a reactiilor lui violente pentru ca nu reusea sa ma convinga, Incercarile lui de a ma convinge au inclus santaj emotional, santaj financiar, violenta verbala, violenta fizca si orice lucru normal intr-un casnicie se transforma intr-o eventuala moneda de schimb pentru a-si indeplini dorintele. As vrea sa stiu daca chiar nu exista nici o lege care sa protejeze o femeie pusa intr-o astfel de situatie. Din pacate am ajuns intr-un punct cand am nevoie de ajutor si nu stiu cui sa ma adresez.
Doamna trebuie sa divorteze. Nu exista legal nici o posibilitate de a acuza sotul de ceva dupa cum specificati. In sex nu exista normalitate. Swinger, voyeur - se acceptati sau nu. Sotul nu poate fi acuzat de nimic atat timp cat toti sunt de acord. Daca nu accepta, pleaca. Daca o leaga, o loveste, o retine cu forta atunci poate fi acuzat, asta daca nu practica si masochismul (de comun acord).
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
GermanAlex, utilizator
si nu stiu cui sa ma adresez.

judecatoriei cu cerere de divort. Pana atunci, va puteti muta.
Daca e violent, puteti cere si obtine tot de la judecatorie un ordin de restrictie si protectie.
Aveti si dvs o dovada, ceva ?

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)