avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala intre soti

Buna ziua, am si eu o intrebare, pe un subiect destul de delicat, si anume exista din punct de vedere juridic infractiunea de hartuire sexsuala intre soti. As vrea sa stiu daca faptul ca sotul isi obliga sotia sa aibe relatii sexuale cu alti barbati unul sau mai muti in acelasi timp sau sa participe la partide de swing, constitue o infractiune. Mentionez ca in urma refuzului acesta devine violent verbal si mai nou fizic. Toate aceste la un loc provocand sotiei traume psihice ce au avut nevoie de consiliere psihologica. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:53, 28 Noiembrie 2016
GermanAlex a scris:

Doamna trebuie sa divorteze. Nu exista legal nici o posibilitate de a acuza sotul de ceva dupa cum specificati. In sex nu exista normalitate. Swinger, voyeur - se acceptati sau nu. Sotul nu poate fi acuzat de nimic atat timp cat toti sunt de acord. Daca nu accepta, pleaca. Daca o leaga, o loveste, o retine cu forta atunci poate fi acuzat, asta daca nu practica si masochismul (de comun acord).


Faptul ca accepta partide de sex cu persoane care nu au calitatea de sot in urma unor contrangeri fizice sau morale duce la viol sub forma complicitatii sau instigarii.
Sub aspect juridic situatia este clara din punctul meu de vedere si al oricarui procuror si judecator.

Problema probatiunii poate constitui un alt aspect.
Daca in urma unor avantaje materiale accepta nu mai este viol deoarece nu mai este constrangere, pe de-o parte, astfel incat situatia ar deveni confuza.

Insa, pe de alta parte, sotul este obligat sa ii acorde sprijin material si moral.
Daca o lasa sa moara de foame atunci se poate vorbi de constrangere si fara violenta fizica.
Daca ea vrea nu stiu ce blanuri si sotul nu ii cumpara decat daca accepta ceea ce vrea el dar ea nu este chiar de acord...atunci este altceva...
La viol nu merge sa se sustina ca nu prea a fost de acord...cu partida sau cu nu stiu cate partide de sex...

Desi...daca a fost de acord cu unul si au fost 3...iar ajungel la viol...

Se poate discuta extrem de mult pe aceasta tema.

Eu dat dat numai o mica referinta...

Politia nu prea are chef sa se ocupe de astfel de cazuri...pentru ca fiind vorba de soti...pot pierde vremea aiurea cu o ancheta care sa nu duca nicaieri...din varii motive...


Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)