avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la Radet si 78.000 lei la Apa Nova

Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost furati de administratora. Nu are registru de casa intocmit. Nu are documente justificative pentru cheltuieli. Va rog sa ne ajutati sa ne spuneti ce avem de facut.
Nu am fi aflat nici acum daca Radet nu lasa in cutiile de scrisori soldul restant. Nu am stiut ca sunt probleme,crezand ca presedintele isi exercita sarcinile si obligatiile conforme functiei ce o ocupa. Faptul ca aveam apa rece, gaze....etc am crezut ca este totul in regula.

Cu siguranta cei raspunzatori de situatia financiara a Asociatiei,vor raspunde.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mikaela1973 a scris:


Cum putem rwcupera prejudiciul avand in vedere ca administratora nu este proprietar pe apartament ci parintii ei.?



Daca administratorul de imobil nu are bunuri in evidenta,luati-va gandul sa puteti recupera prejudiciul
Se va ajunge in situatia in care tot locatarii vor contribui individual pentru acoperirea debitelor acumulate la furnizorii de utilitati-asta pentru a nu ajunge in situatia sistarii furnizarii acestora
Aspectul ca administratorul de imobil a avut incheiata conventie civila este culpa angajatorului
=asociatia de proprietari prin reprezentant legal presedintele de asociatie care a semnat si stampilat conventia
Se poate recupera c/v indemnizatie administrator dand in judecata persoana care a semnat actul juridic


Dar cenzor nu este?Presedintele cand semneaza lista de cheltuieli nu verifica si platile anterioare la furnizori? Asociatia o poate da in judecata trebuie anuntat primaria si ei pot controla reg de casa fondul de rulment, platile, restantierii. Se face o balanta si se stabileste lipsa banilor pe care o pot recupera daca dau in judecata .
Si totusi nu se poate sa nu fie o solutie,nu se poate sa nu raspunda intr-un fel administratora,presedintele,cenzorii.

Domnule Brezel, am scris mai sus ca nu exista registrul de casa. Ca nu a fost controlata de nimeni. Ca cenzorii sunt doar pe hartie....

Am intreprins ceva demersuri,insa asteptam ziua de luni 28.11.2016 pentru alegerea presedintelui,administratorului. Pentru a putea trimite reclamatii forurilor competente.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator
Solutii sunt chiar in ciuda celor pesimisti, acelor ce sustin ca nu mai vedeti banii sustrasi, repet, daca s-au sustras bani.
Un prim pas este alegerea comitetului executiv care sa se ocupe de asociatie.
Sesizati politia si dat in judecata administratorul daca a sustras banii. Nu are importanta ca acesta detine sau nu apartament, venituri pe numele lui..., important este ca instanta sa stabileasca foarte clar prejudiciul si vina. Apoi cand omul va auzi sunetul catuselor, va face rost de bani.

Alte discuții în legătură

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)
Datorie radet vasilemb vasilemb Buna ziua, Sunt proprietar intr-un bloc unde nu exista inca o Asociatie de Proprietari, iar contractul cu RADET este incheiat pe numele unui locatar. Recent ... (vezi toată discuția)