avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la Radet si 78.000 lei la Apa Nova

Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost furati de administratora. Nu are registru de casa intocmit. Nu are documente justificative pentru cheltuieli. Va rog sa ne ajutati sa ne spuneti ce avem de facut.
Asociatiile de proprietari sunt scutite de plata taxelor de timbru cand actioneaza in instanta pentru recuperarea debitelor, asa cum prevede legea 230/2007:
Art. 50.-(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxă de timbru.
Buna ziua!
Din pacate, nu am fost scutiti de aceasta taxa.
Nu stiu sa va dau detalii in acest moment, dar aceasta a fost si surpriza noastra.
Acum avem o taxa de timbru de 5000 lei in procesul cu RADET, pentru chemarea in garantie a fostului comitet.
In conditiile in care va urma si o expetiza cu privire la platile efectuate de fostul comitet la RADET, va dati seama ca nu ne este asa usor.

Multumesc!
Am explicat si cu alta ocazie ca legea nu sare singura din monitorul oficial sa se aplice. Legea este un instrument pe care noi, oamenii-l folosim. Dar omul trebuie sa cunosca modul de utilizare a acestui instrument.
In instanta trebuia (trebuie) sa cereti scutirea de taxa de timbru conform art. 50(2) din legea 230/2007 si nu se lasa lucrurile la intamplare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)
Datorie radet vasilemb vasilemb Buna ziua, Sunt proprietar intr-un bloc unde nu exista inca o Asociatie de Proprietari, iar contractul cu RADET este incheiat pe numele unui locatar. Recent ... (vezi toată discuția)