avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme apa-canal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme apa-canal

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc construit acum 3 ani. Pentru furnizarea si inregistrarea platii apei de catre Apa-canal se intocmeste de la bun inceput o singura factura pe numele firmei constructoare, cei de la Apa-canal au spus ca nu pot incheia contractele individuale cu locatarii blocului personal ci doar daca se constituie asociatie de proprietari pentru ca exista un singur contor pentru tot blocul, chiar daca fiecare locatar dtine ceas individual pentru consumul de apa. Pana acum secretara constructorului trecea lunar pe la fiecare apartament, lua citirea ceasului si afisa un tabel cu cat a consumat fiecare iar noi, locatarii, ii dadeam banii de pe tabel fara nici o dovada a platii. Luna aceasta pe tabel au aparut si pierderi, repartizate pe fiecare apartament in functie de consum si ne-au amenintat ca daca nu platim si pierderile ne taie apa. Constructorul nu vrea sa ne arate factura emisa de cei de la Apa-canal, insista cu plata pierderilor altfel taie apa. Puteti sa-mi spuneti daca este ceva legal in toata situatia? Si o solutie spre rezolvare care ar fi? Este legal din partea constructorului sa incaseze acesti bani fara sa emita nici o dovada? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:00, 30 Noiembrie 2016
Aveti doua solutii la dispozitie - sa scapati de dezvoltator:
1. Sa va constituiti in as. proprietari care va incheia contracte cu toti furnizorii, insa acest lucru dureaza...
2. Unul dintre proprietari sa fie delegat de catre dvs. sa incheie contractul de furnizare a apei. Furnizorul incheie acest contract cu proprietarul desemnat - pana la constituirea as. prop., insa acel proprietar desemnat de catre dvs. va face si repartizarea costurilor cum hotarati dvs., insa va spun de pe acum ca intr-adevar, vor ”apare” diferente (aici dezvoltatorul are dreptate).
Care este avantajul schimbarii contractului de furnizare: o sa primiti factura si o sa vedeti ”negru pe alb” cantitatea si valoarea facturii care va fi afisata la avizier.

Solutia este sa va constituiti in as. prop., sa va intocmiti un regulament privind repartizarea costurilor consumurilor individuale si a diferentelor, sa va angajati administrator.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul tarife apa rece si apa calda - intretinere gabi.b gabi.b Am sunat la furnizorul de apa si mi s-a comunicat ca metrul cub de apa rece este 2,8 lei si apa de canal 1,2 lei. Cum se calculeaza apa facturata locatarilor ... (vezi toată discuția)
Calcul plata factura apa nova la comun (bloc nou) lydy lydy Buna ziua, Va rog ce modalitate de calcul se aplica la o factura de Apa Nova, factura ce vine la comun pe bloc? Cum se afla pretul apei (reci), ca doar asta ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii de apa rece rodenstock rodenstock Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma lumina intr-o problema grava zic eu. Locuiesc in orasul Cernavoda intr-un bloc de 4 etaje care are 3 ... (vezi toată discuția)