avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere pemis de conducere - neacordare prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni

a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie vrand sa mearga pe sensul inainte, la trecerea de pietoni a acordat prioritate pietonului care se angajase in trecere dinspre dreapta catre stanga, Din stanga spre dreapta se angajase in trecere alti pietoni, insa soferul nu a mai acordat prioritate, deoarece acestia s-au angajat in trecere insa nu erau la limita de acordare prioritate. Care este temeiul legal in baza caruia se poate argumenta ca soferul avea dreptul de trecere, deoarece pietonii ce veneau dinspre stanga spre dreapta nu ajunsele la limita de acordare de prioritate???? am cautat in oug 195/2002 si in regulament si nu am gasit nimic concludent. un articol care sa mentioneze care sunt regulile de trecere a pietonilor si de acordare a priotitatii????
Cel mai recent răspuns: davbog1984 , utilizator 16:43, 23 Octombrie 2009
davbog1984 a scris:

Buna ziua,

Pana la urma am facut contestatie.. sa vad ce o iesi. Dar am niste mici nelamuriri, Termen: 17 Febr 2010 ora 8:30 inseamna data cand o sa fie procesul? Cum pot sa aflu ce sala si in ce loc se tine procesul? Complet (sau complex) Stagiar ce inseamna? Si pana atunci cum pot sa imi iau permisul inapoi si de unde? Imi cer scuze pentru toate intrebarile dar este prima data in viata mea cand intalnesc astfel de situatii. Multumesc anticipat pentru timpul si bunavointa acordata! Bogdan

Pe citatia pe care ati primit-o scrie nr dosarului, data la care e procesul (termenul), instanta la care se judeca, sala
Daca nu aveti inca citatia asteptati sa sosesca aceasta citatie acolo veti avea toate informatiile necesare,
Mergeti la judecatoria unde ati depus plangerea si solicitati un certificat de grefa, cu acest certificat va prezentati la politie si solicitati permisul de conducere.
Am inteles, multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)