avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort sau NU?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort sau NU?

Daca s-a desfacut o casatorie din culpa comuna, ea fiind obligata sa revina la numele de fata. Definitiva, in noiembrie anul trecut. Iar in martie anul acesta, schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că dispune închiderea dosarului ca urmare a împăcării soţilor. Dispune restituirea către ambii apelanţi a taxei de timbru în cuantum a câte 100 lei fiecare. Defintivă.
Iar dupa alte 3 luni: Obiect: restituire taxă judiciară de timbru; Tip solutie: Respinge cererea, Solutia pe scurt: Respinge cererea faţă de care operează autoritatea lucrului judecat. Fără cale de atac. Document: Încheiere finală (dezinvestire)
Sunt cei doi divortati pana la urma sau NU?

Multumesc frumos pt raspuns

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 18:15, 27 Noiembrie 2016
Nu sunt divortati, caci, dupa cum rezulta din hotararea ultimei instantei, acestia s-au impacat.
Am inteles ca au divortat. doar ca nu inteleg ce s-a intamplat aici (eu sunt economist :) ) :

Iar dupa alte 3 luni: Obiect: restituire taxă judiciară de timbru; Tip solutie: Respinge cererea, Solutia pe scurt: Respinge cererea faţă de care operează autoritatea lucrului judecat. Fără cale de atac. Document: Încheiere finală (dezinvestire)

Ce s-a respins? A inapoiat ea (ea e petenta) taxa de timbru ca sa se continue divortul sau ce?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
annabella04, utilizator
Buna Seara,
Nu sunt divortati.
Autoritatea de lucru judecat inseamna ca s-a formulat o cerere in care exista o tripla identitate de obiect, parti si cauza cu o alta cerere formulata anterior.

Avand in vedere ca instanta care s-a pronuntat cu privire la divort a dispus si cu privire la taxa de timbru, o alta cerere avand ca obiect restituirea acestei taxe nu poate decat sa fie respinsa pentru autoritate de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea provizorie a executarii silite Ioana Raluca Ioana Raluca Stimati colegi, Incerc sa gasesc o solutie la o problema interesanta. Am inceput o executare silita pentru pensie alimentara, partea contrara a facut ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ”respinge cererea de reexaminare...”? IVANOVM IVANOVM CE ANUME INSEAMNA???? Complet: C6-MF-CC Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea de reexaminare formulată de reclamantul Ivanov ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire. cerere respinsa Mihai47 Mihai47 Ora estimata: 12:00 Complet: C 5 penal drepturi şi libertăţi Tip solutie: respinge cererea Solutia pe scurt: În baza art. 488 ind. 6 Cpp, respinge ... (vezi toată discuția)