avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere daune morale

Buna ziua, am o nelamurire, eu am fost condamnat penal intr-un proces, mi-am ispasit pedeapsa, timpul a trecut si s-a implinit perioada dupa care pot solicita reabilitarea. La judecatorie mi-au spus ca prima conditie sa mi-o accepte este ca daunele sa fie platite. Eu nu am platit nimic, stiind ca daca in termen de 5 ani nu sunt contactat de executorul care s-a ocupat de caz, datoria se prescrie. Mentionez ca de atunci au trecut 13 ani.... va rog mult daca poate cineva sa ma lamureasca in privinta termenului de prescriere si eventual ce am de facut....mai am putin timp la dispozitie pana la urmatorul termen. Multumesc anticipat!
Trebuie sa dovediti fie ca nu ati avut posibilitatea sa indepliniti obligatiile civile, fie ca partea civila a renuntat la despagubiri.
[ link extern ]

asta e o speta tare interesanta, ar trebui s-o cititi ca va va fi de ajutor, una e sa nu puteti plati si alta sa nu platiti considerand ca nu e nevoi,e ca s-a prescris.

Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Mie speta nu imi pare interesanta pentru ca...asa se cam judeca...
Daca s-ar fi admis cererea de reabilitare mi-ar fi parut interesanta...

Pentru ca asa se judeca eu nu m-am mai judecat de foarte mult timp pe reabilitare...in conditii de acest fel...

Ideea este ca prescriptia nu va ajuta decat in sensul ca nu puteti fi executat silit.
Este vorba de o alta institutie juridica.

Sfatul meu este sa deschideti proces si chiar daca se va respinge sa reiterati din nou cererea dar cu anumite schimbari...
Adica sa incercati sa achitati cate ceva...daca va intereseaza reabilitarea...

Si daca se va respinge din nou sa reincercati...

In mod normal...reabilitarea trebuie sa se acorde candva...
Aceasta este teoria mea...
In practica nimeni nu a respectat acest lucru...ca sa pot intra si eu intr-un proces de reabilitare...pentru a se finaliza cu bine...si fara achitarea a tuturor banilor...

Toti vor ieri...
Si nici maine nu se poate...
Daca partea civila a renuntat prin declaratia de pe fond si totusi instanta a decis sa ii se acorde daune morele, mai este nevoie sa demonstrez?
Una din parti a renuntat pe in declaratia la fond iar cealalta parte vatamata nu a putut fi adusa in instanta nici de autorități fiind citata dar neputând fi localizata

Ana-Maria Pînzaru a scris:

Trebuie sa dovediti fie ca nu ati avut posibilitatea sa indepliniti obligatiile civile, fie ca partea civila a renuntat la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenientul in interes propriu este parte in proces? gigelas gigelas Buna seara, Un intervenient in nume propriu,este considerat ca si parte in proces ? Daca i s-a respins cererea de interventie,deoarece nu a fost sustinuta de ... (vezi toată discuția)
Reiterarea unui capat de cerere la judecata caruia ai renuntat la fond - se poate in recurs? dandanaua dandanaua Mai intai, bun gasit tuturor dupa cateva luni in care eu am lipsit, fara sa vreau (sanatatea care nu e, bat-o vina) de pe forum.Sunt fericita ca sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare Verisss Verisss In iulie 2015 am avut un accident rutier in urma caruia unul din 4 pasageri a ramas paralizata. La momentul acela am despagubit victima cu o suma de bani si a ... (vezi toată discuția)