avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot ridica bani din SRL-D in primul an ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot ridica bani din SRL-D in primul an ?

Ma scuzati de deranj onorata adunare :) . Am si eu o intrebare, mi-am infiintat un SRL-D in septembrie si mi s-a spus ca in primul an nu pot ridica bani din contul firmei, e adevarat?

Multumesc !:((
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:34, 28 Noiembrie 2016
Da, nu puteti sa beneficiati oricand de banii din srl-ul la care sunteti asociat ci doar dupa incheierea anului fiscal, depunerea bilantului contabil anual pentru anul precedent, adoptarea in adunarea generala a asociatilor a unei hotarari de repartizare a profitului anului precedent catre dividende si plata impozitului pe dividende datorat de asociatul persoana fizica. Vedeti si alte conditii legate de acest aspect la un srl-d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dividende sau profit Asvreasaaflu Asvreasaaflu Buna seara, Dacă am deschis un srl in 2018, nu sunt plătitor de Tva, nu am angajati pot face ce vreau eu cu profitul sau sunt anumite situați cand pot ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)