avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspuns intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspuns intampinare

un raspuns la intampinare se poate depune electronic?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:56, 4 Decembrie 2016
E-mailul e tot poștă, se numește poșta electronică. Are același regim data expedierii e-mailului ca și ștampila poștei de pe plic.
Însă, vă sfătuiesc să nu riscați, cred că știți cât de profesioniști sunt unii judecători și grefieri.
`
Vă dau un singur ex:
La Timișoara, Judecătoria, Tribunalul, și Curtea de Apel, sunt în aceeași clădire pe aceeași scară, însă numai etajele diferă.
`
1. Judecătoria Timișoara acceptă orice înscris(cerere de chemare în judecată, întâmpinare, notă scrisă, concluzii scrise...) în format de e-mail simplu.
`
2. Tribunalul Timiș, acceptă numai în format PDF, DOC, JPG, WORD.... , trimis în atașament. Dar dacă trimiți în format de e-mail simplu, registratura te NOTIFICĂ prompt să revii, și să retrimiți imediat înscrisul respectiv, DAR numai în atașament într-un anume format, cum ar fi PDF, DOC, JPG, WORD....
`
Ce vă faceți dacă trimiteți în ultima zi e-mailul, și o instanță oarecare din țară impune anumite pretenții-reguli ale formatului de expediere`??
`
Nu lăsați nimic pentru a 3-a zi de paște, dacă nu este situație de forță majoră, pt că puteți plăti chiar cu pierderea procesului.
`
Eu personal am trimis o întâmpinare prin e-mail simplu la Tribunalul Timiș, și foarte prompt, în numai zece minute, registratura m-a notificat prin următorul E-MAIL, citez copy/paste:

"Buna ziua,

Va rugam sa trimiteti intampinarea dvs. in format Word, pdf, jpg , doc .,in atasament , pentru a putea fi scanata si depusa la dosar !"
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
se accepta intampinarea daca nu e semnata de mana?
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2016
ContSters413966, utilizator
Obligatoriu trebuie semnate olograf(de mana) sau ,daca aveti semnatura electronica gen "digi sign"
multumesc!
Prin e-mail nu se mai pune problema să fie semnată de mână sau semnătură electronică.
Eu când spun asta, mă raportez la 2-3 județe din vestul țării(Timiș, Caraș-Severin, Arad).
N-am de unde să știu ce pretenții pot emite alte Judecătorii/Tribunale din alte județe ale țării !!
Din experiența proprie, vă pot spune că nu mi s-a cerut vreodată vreo anume semnătură pentru înscrisurile de orice tip, trimise prin poșta electronică la registraturile Judecătoriei și Tribunalului Timiș.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata? giv giv Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe ... (vezi toată discuția)
Ce este asta!? Popescu2012 Popescu2012 Popescu Str Kukuietii din deal Oraș, cod postal, etc Către Tribunalul B Subsemnatul, cu date de contact la email xyz@gmail.ro solicit prin ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc dosarul meu in portalul just.ro NeluBalas NeluBalas Buna seara.Dosarul in faza de recurs nu mai apare nici la judecatoria de sector si nici la instanta superioara.Precizez ca am trimis recursul prin posta cu ... (vezi toată discuția)