avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare ctr munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare ctr munca

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie bugetara si as vrea sa- mi schimb locul de munca. Care sunt modalitatile de incetare a ctr de munca ? Daca iau in calcul demisia , perioada de preaviz este de 45 zile lucratoare si ma tem ca nici un angajator nu ma va astepta atat de mult !
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 29 Noiembrie 2016
Potrivit art.55 C.mun., contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

In cazul solicitarii incetarii c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.), nu se acorda preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia si preavizul aam2401 aam2401 sunt angajat de aproape 6 luni la o firma, vreau sa imi dau demisia, cat sunt obligat sa stau in preaviz? am vreo posibilitate sa imi dau demisia la zi, sa ... (vezi toată discuția)
Demisie / incetare raporturi de munca cu un angajator irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care sunt modalitatile de incetare a raporturilor de munca cu un angajator. Conform contractului de munca pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Rezidentiat pe post maria_palea maria_palea Buna ziua. Daca am luat post la rezidentiat dar am semnat doar un contract de munca pe perioada nedeterminata fara a semna si actul aditional, pot renunta mai ... (vezi toată discuția)