Am o intrebare: Daca ar fi sa prepar mancare la un gratar electric in scoala as incalca cumva legea? Eu o sa pun gratarul in afara, pe o grinda de piatra de la geam. M-am gandit ca s-ar putea cumva sa fie un risc de incendiu de la caldura, dar el va fi afara.
Pentru a putea monta un astfel de gratar electric trebuie sa aveti o firma inregistrata la Registrul comertului cu profil de activitate - alimentatie publica si sa detineti certificate constatatoare privind securitatea si sanatatea in munca, mediu, sanatate, sanitar-veterinara. Certificatele constatatore se emit o data cu certificatul de inregistrare firma, in baza declaratiei pe propria raspundere ca sunt indeplinite toate conditiile din prevederile legislative mentionate in certificatele respective. Oricand, in teren, inspectorii din cadrul institutiilor statului pot efectua controale pentru verificarea respectarii celor declarate pe propria raspundere.
In plus aveti nevoie de autorizatie de la primarie (se poate obtine doar cu avizul scolii/ inspectoratul scolar judetean) pentru amplasare.
Avizul/ autorizatia ISU-SU este obligstorie.
Montarea gratarului elecric se poate face numai cu avizul firmei de distributie energie electrrica, in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Pentru proiect si executia lucrarii trebuie obtinute avizele necesare de la ANRE.
Gratarul electric pe care doriti sa-l montati trebuie sa poarte sigla CE care atesta dreptul ca acest echipament tehnic sa poata fi utilizat in cadrul unei unitati dintr-o tara membra UE.