grace_r a scris:
:"> pai din septembrie 2008 pana acum cum a fost pontata mamica respectiva???
adevarat spuneti ca pentru deduceri efortul e cam mare pt cat castiga omul, dar sunt banii lui..
Ea e asociat cu 50% in firma si daca nu discuitam cu ea , dupa lungi insistente , nu aflam , pentru ca nu s-au obosit sa-mi dea actele !
In crestere si ingrijire copil a intrat el pentru ca ea nu avea stagiu de cotizare , si nu stie de cand a intrat , dar ii fac rectificativa incepand cu octombrie .
Este angajata cu 1 septembrie 2008 , cu toate ca pe 9 septembrie a nascut si a stat in spital 7 zile , deci trebuia sa rectific si sumele ei , dar nu ma obosesc pentru ca nu mai sunt contabil la firma aia , dar a ramas sa-i fac rectificativele .
Nu m-ar mira ca destul de curand sa scrie pe acest forum si sa ceara sfaturi juridice , dar asta dupa ce invata sa lucreze pe laptop , laptop pe care bineinteles ca l-a cumparat pe firma si nu mi-a dat factura pentru ca nu era factura de marfa . :rofl:
I-am lasat pentru ca erau scartari si nu comunicam , adica aveau
pretentii multe pe bani putini .
Sunt multe cazuri de genul asta , am avut pe cineva (i-am facut eu toate rectificativele ) care avea 4 persoane in intretinere si barbatul nu i-a declarat deoarece din 2003 si pana acuma patronul nu i-a dat niciun act contabilului pentru ca a fost instiintat doar verbal despre existenta copiilor .
Patron e unul tot ca el , are deducere personala sotia care lucra la o multinationala , si pentru ca salariatul era sef de echipa in constructii nu discutau decat probleme profesionale (asa mi-a spus textual , de fata fiind si contabila lui).
Dupa ce m-am chinuit sa-i fac rectificative si sa trec erorile prin 1174 ne-a spus dupa o luna ca mai are un concediu medical de anul trecut (un barbat care era cat pe aci sa ramana invalid ) si unul de anul asta de prin aprilie cand un angajat nu a mai venit la munca si l-a dat afara , iar angajatul si-a cerut banii motivand ca el nu a semnat statul , ceea ce cred ca e perfect adevarat .
Problema lui este ca avand o firma de constructii nu stie care sunt angajati si care "colaboratori " si crede ca de acte trebuie sa se ocupe contabila care tage nadejde ca patronul ei o sa se indrepte si o sa-l aduca pe calea cea buna .dar eu m-as mira .