avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura achitata de doua ori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura achitata de doua ori

Buna,
Avem urmatoarea problema,
am contractat o firma de transport care a facut un transport ptr. noi,
ne-a facturat transportul conform comenzii de transport,noi din greseala am platit de doua ori factura.
Din luna mai 2016 refuza sa ne restituie suma achtata in plus.
Ce solutii legale avem ptr. a ne recupera banii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 15:27, 30 Noiembrie 2016
daca nu o restituie benevol puteti sa-l chemati in judecata si apoi sa-l executati silit. va veti intemeia pe art. 1341 din codul civil. in acest caz va suporta si cheltuielile de judecata/executare.
Formulati o notificare oficiala catre respectiva firma, prin care ii acordati un termen rezonabil in care sa va restituie banii, iar ulterior, daca nu se conformeaza, introduceti actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întoarcere la executare silita acn acn Bună ziua! Am avut un proces constând în contestatie la executare pe care l am câștigat, ulterior acestui proces am făcut întoarcere la executare pt a ... (vezi toată discuția)
Restituire suma retur magazin de electrocasnice Mihai1488 Mihai1488 Buna ziua, Am urmatoarea problema. Pe data de 18.03.2020 am restituit o comanda plasata online intr-un magazin fizic Altex, suma fiind restituita pe loc ... (vezi toată discuția)
Documentele de transport pot deveni titlu executoriu turboxxl turboxxl Buna ziua, In anul 2016 am efectuat un transport pe ruta germania romania nesemnand nici un contract sau neefind emisa factura Am semnat doar un document ... (vezi toată discuția)