avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costul intabularii unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costul intabularii unui imobil

Care este de regula costul intabularii unui imobil (casa), prin urmare a intabularii unui drept de proprietate exprimata in procent din valoarea imobilului?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 20:59, 1 Septembrie 2009
Exista o formula de calcul destul de complicata si nu se aplica un procent, se are in vedere zona in care este imobilul, confortul, suprafata...etc. Se obtin niste coeficienti pe baza carora se stabileste taxa pentru intabulare.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Prin urmare daca se tine cont de imobil, confort, zona etc. toate sunt insumate in valoarea pe piata a acelui imobil, gresesc? Eu cand merg sa intabulez, cum stiu daca persoana care face acest lucru nu ma trage in piept cu cateva zeci de milioane? intre ce valori procentuale din valoarea acelui imobil, este costul de intabulare al unei case?
Dupa cum v-am mai raspuns nu exista valori procentuale (Nu vreau sa va induc in eroare spunandu-va ca e 1,23% sau 3%) este ca si schema pe baza careia se stabilesc taxele notariale....daca nu aveti incredere intr-o institutie a Statului Roman(ANCPI)...sau faceti acest lucru prin persoane intermediare? Oricum in functie de criteriile de mai sus eu am avut intabulari pentru diferiti clienti cu costuri(taxa catre ancpi) intre 200 lei si 9700 lei.
Daca apelati la alte persoane pentru intabulare, avocati, juristi sau alte firme, solicitati chitanta de la ancpi pentru a va convinge cat e "onorariul"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)
Termen de intabulare sweet sweet dupa incheierea unei succesiuni penru un teren si o casa este obligatorie intabularea si ,daca da,in maxim cate zile trebuie platita .Cum se stabileste suma de ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)