avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, v-as ruga mult sa-mi da-ti un raspuns daca e posibil. Am desbatut succesiunea dupa bunica si parintii mei in anul 1989 la notariatul de stat, eu fiind singura mostenitoare. Ulterior, respectiv in anul 2014 am obtinut de la Arhivele Nationale un extras din care reiese ca terenul mostenit este mai mare cu 500 mp. M-ar interesa sa aflu daca pot prin instanta sa dezbat succesiunea si pentru cei 500 mp, si daca este de ajuns pentru asta titlul de proprietate de la Reforma Agrara al bunicii mele de la care am mostenit terenul si extrasul de la Arhive si de ce acte mai am nevoe. Un supliment la certificatele de mostenitor nu imi este posibil sa obtin intrucit mi se cere certificat fiscal pentru cei 500 mp iar in Registrul Agricol sint inscrisi doar 380 mp. Va rog mult sa-mi dati un sfat cum sa procedez. Va multumesc, cu respect.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:58, 7 Decembrie 2016
Cred ca trebuie sa te interesezi la Primarie cadastru daca e ocupat de cineva sau nu/liber de sarcini, in acest caz e mult mai usor sa il revendici,iar daca cineva al detine si inca de peste 30 ani e mai greu, prin dreptul de uzu capiune care il poate invoca, daca il detine de mai putin de 30 ani sunt sanse reale sa il revendici cam asa ved eu problema, dar in context informeazate bine..,succes!
In baza carui titlu de proprietate ati facut succesiunea? Daca sunt discrepante intre titlu si ce vi s-a dat de la Arhive, e mai complicata situatia insa daca e doar o eroare materiala si ce e la arhive corespunde cu titlul, se poate indrepta eroarea. Bunicii foloseau si cei 500 mp in plus? Sunt alaturati? E o alta parcela? Poate fi doar o eroare de masurare .... cam mare, ce-i drept ...
Dati mai multe detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , se poate anula un titlu de propietate facut in 2005 ... lost1989 lost1989 Buna ziua , Se poate anula un Titlu de Propietate facut in 2005 de care nu am stiut decit in 2021 dupa care am fost dat in judecata pentru mejda care este ... (vezi toată discuția)
Acte alex 88 alex 88 Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)
Modificari in planul de situatie dupa vanzare ContSters238389 ContSters238389 Ma poate ajuta cineva? Va rog mult sa-mi ajutati cu un sfat. Sint disperata. Deoarece eu trebuia sa plec definitiv in Germania am imputernicit pe cineva in ... (vezi toată discuția)