avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare

Buna seara

Astazi am primit o amenda de parcare cu motivul "obstructionarea accesului spre parcariile sau garajele special amenajate". In cazul de fata accesul la acest garaj se face printr-o alee neamenajata dintre doua blocuri unde nu sunt montante nici un fel de indicatoare care sa interzica parcarea gen : interzisa stationarea sau oprirea , drum ingustat etc. Mentionez ca am masurat in latime calea de acces iar acesta are 6 m . Amenda a fost emisa corect ? Teoretic staionarea este interzisa pe drumurile cu latime mai mica de 6 m .Acuma trebuie sa ma prezint la politia locala Cluj pentru emiterea procesului verbal . Va rog o parere . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:09, 30 Noiembrie 2016
Buna seara,
Daca va amendeaza, singura solutie este sa faceti plangere impotriva procesului verbal de contraventie si sa o depuneti la judecatoria Cluj.
Daca apreciati ca fapta dv nu constituie contraventie iar aspectele constatate si consemnate de agentul constatator nu corespund realitatii,aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Buna seara,
Va sfatuiesc sa contestati amenda in termenul legal de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Intrare in garaj blocata in fiecare zi m_3 m_3 Buna seara. In primul rand doresc sa spun ca am citit cateva topicuri asemanatoare cu problema mea, numai ca nu sunt lamurit de cateva aspecte. Mai intai ... (vezi toată discuția)
Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ? Cristian_A Cristian_A Buna ziua, Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 ... (vezi toată discuția)